Sebze Kulesi

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
BA3BA2A978C87C46F5F68B6764FDF.jpg


Sebze Kulesi

Nohut Püresi için,

1 su bardağı nohut

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı krema

Damak tadınıza göre tuz, karabiber

Ispanak Püresi için,

Yarım kilo ıspanak

1 adet küçük boy soğan

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Damak tadınıza göre tuz

Ara Katları için,

3 adet orta boy domates

250 gram hellim peyniri

3 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Nohut püresini hazırlamak için 1 gece önceden suda bekletilmiş nohutları haşlayıp süzün.

Haşlanan nohutları mutfak robotuna alıp püre haline gelene kadar çekin.

Tavaya nohut püresini alıp; krema, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve karabiberle 5 dakika kavurun.

Ispanak püresini hazırlamak için ıspanakları bol suyla yıkayıp süzün.

Orta kalınlıkta doğrayın.

Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın, üzerine soğanı ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun.

Ispanakları ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.

Tuzunu ilave edip karıştırın ve ocaktan indirin.

Domatesleri ve hellim peynirini orta kalınlıkta dilimleyin.

Tavaya tereyağını alıp kızdırın.

Önce peynirleri sonra domatesleri tereyağında önlü arkalı kızartın.

Servis tabağına sırasıyla; nohut püresi, domates, peynir, ıspanak püresini alın.

Şeklini sabitlemek için birkaç yerden kürdan batırın.

Servis yapmadan önce kürdanları çıkarın.

İsterseniz sıcak isterseniz soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Alıntıdır...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst