Sarımsaklı Ekmek-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
parmesanli_sarimsakli_ekmek.jpg


zeytinyagi.jpg




sarimsakli_ekmek.jpg


Malzemeler:
1 adet ciabatta ekmeği (ben paket olarak satılanlardan kullandım)
1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı (isteğe göre)
1 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
Yapılışı:
1- Ekmekleri 1 er cm kalınlığında enine dilimleyin. Fırınınızı ızgaraya ayarlayın ve en yüksek dereceye getirin.
2- Sarımsağı küçük küçük doğrayın. Bir kap içinde zeytinyağı ve sarımsağı karıştırın.
3- Hazırladığınız zeytinyağını dilimlediğiniz ekmeklerin üzerine yumurta fırçası yardımıyla sürün ve ekmekleri fırın tepsisine dizin.
4- Ekmeklerin üzerine rendelediğiniz parmesan peynirini ve ince kıydığınız maydanozu ekmeklerin üzerine eşit miktarda serpiştirin. (İsteğe göre bıçağın ucuyla her ekmeğe bir parça tereyağı koyun.)
5- Fırının ızgarasında ekmekler kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak servis yapın.


ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst