Aslı Oktay
Daimi Üye
Saray Sarması
1 litre süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Hindistan cevizi
Krem şanti
Dövülmüş ceviz
5 tane sade falım sakızı
Yapılışı
Sütü unu ve şekeri hafif ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Fırın tepsisine bol miktarda hindistan cevizi döküp (1cm kalınlığında) hazırladığınız muhallebiyi hindistan cevizine karışmıycak şekilde dökün.2-3 saat bekledikten sonra hazırladığınız krem şantiyi üstüne sürüp 2 saat daha bekletin. Dinlenmiş olan tatlıyı dikdörtgen şekilde kesip içine dövülmüş ceviz ekleyip rulo yapın. Üzerine de ceviz serpip servis edin. Afiyet olsun.