Maviboncuğun eklediği şambaba tarifinden aldığım gazla
ben de yapmaya karar verdim sağ ol kurabiyem
biraz sonuçtan şüpheliydim ama tadı aynı oldu
netten aldığım bir kaç tarifin sentezi oldu bu tatlı inşallah
siz de dener beğenirsiniz
*-*-*-*-*-*-*-*
Şambaba Tatlısı
(12 adet)
2 su bardağı un
Yaklaşık 1 su bardağı ılık su (göz kararı koydumda
2 yumurta
Yarım paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tutam tuz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Şerbet :1,5 su bardağı tozşeker,2,5 - 3 su bardağı su ,1 paket vanilya
Üzerine :Hindistan cevizi
Yapılışı
Maya ve şekeri ılık suda erit diğer malzemeleri ekle karıştır.Küçük kek kalıbını yağlayıp şeker serpiştirin ve hamurdan çok tepeleme olmadan 1'er yemek kaşığı kalıba paylaştırın:Bu şekilde 30 dakika bekletip 150 derecelik fırında kızarana dek pişirin (fırın ısısı değişebilir her fırın aynı pişirmiyor siz alışık olduğunuz gibi ayarlayın).Fırından çıkan tatlıları iyice soğuyup sertleşene dek bekletin bu arada şerbeti kaynatın.Tatlıları kaynayan şerbetin tenceresine alıp çekmesini bekleyin çekip çekmediğini anlamak için tam ortasından dibine kadar bıçak batırın yeterli yumuşaklığı gelince servis tabağına alıp tercihen kaymakla eğer yoksa benim gibi hindistancevizi ile süsleyin...
Afiyet bal şeker olsun...
Son düzenleme: