Şam Tatlısı(Şam Bali)-Hatay Usulü Şila için

Özor

Daimi Üye
Katılım
26 Eylül 2010
Mesajlar
375
Tepki
484
Puan
63
Konum
Gaziantep
collage14.jpg


Şerbet için:
1,5 kilo şeker ve annemin tarifine göre tencereye koyduğunuz şekeri üç parmak geçecek kadar su. Yarım limonu da koyun ve 20 dakika kaynatın.Ilımış olsun.

Daha sonra
Malzemeler:

1 kg. irmik
250 gr. şeker (ağır şekerli sevmezseniz tatlı şerbetli olduğundan hamurundaki şekeri biraz azaltabilirsiniz)
500 gr. süt (su da kullanılabilir ama süt lezzet verir ve çocuklar için daha iyidir)
1 tatlı kaşığı karbonat

Yukarıdaki malzemeleri karıştırıp biraz dinlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra yarısını yağlanmış tepsiye yayıyoruz. Araya dövülmüş ceviz içiyle tarçını karıştırıp arzuya göre dilediğiniz kadar serpiştiriyorsunuz çok da abartmayın Geri kalan hamuru parça parça üzerine yerleştiriyoruz ki cevizler dağılmasın hamura karışmasın -ayse
Fırına sürmeden önce üzerine, kaynamış olan şerbetten birazcık alıp içerisine pekmez koyarak fırçayla sürüyoruz ki parlak ve kızarmış görüntüyü yakalayalım. Son işlem olarak dilimlere ayırıp her dilime bir yerfıstığı koyuyoruz ve fırına veriyoruz. Ne yazık ki pişirme süresini bilmiyorum kızarana kadar pişmesi lazım haliyle altının pişmesini kontrol için cam tepsi ideal.

Tabi ben şerbeti eklemenizi söylemeyi unutmuşum siz koymayı unutmayın:cokkomik:
 
OP
Özor

Özor

Daimi Üye
Katılım
26 Eylül 2010
Mesajlar
375
Tepki
484
Puan
63
Konum
Gaziantep
Hatay da Gaziantep kadar tadılması gereken hoş lezzetleriyle meşhurdur:) Hele ki döner yemeden dönmek akıllıca olmaz:ilknur:
 

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.668
Tepki
3.186
Puan
113
Yaş
47
Konum
almanya
tarif için çok teşekkür ederim bebeğim en kısa zamanda deneyeceğim biz yaparken tepsinin dibine tahin sürüyorduk o da ayrı bir lezzet veriyor bakalım nasıl olacak
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
Sevdiğim her şey bir arada tahini de sürdümmü tamam bayram tatlım bu olacak emeğine sağlık özor-hmm
 

maren

Daimi Üye
Katılım
11 Ocak 2009
Mesajlar
1.182
Tepki
1.427
Puan
113
Konum
yurtdisi
ellerine saglik canim hatayliyim ama annen kadar marifetli degilim en kiza zamanda deniyecegim annenede hurmetler
 
OP
Özor

Özor

Daimi Üye
Katılım
26 Eylül 2010
Mesajlar
375
Tepki
484
Puan
63
Konum
Gaziantep
Dönerini tadacaktım ama içine ketçap koydukları için tadmak nasip olmadı:(


Dönere ketçap koymazlar ki o hamburgere konur canım.Zaten sahile burger king açıldı ama iş tutamadı sonra queen oldu ama yine de pek gideni yok :) Bizim özel sosumuz vardır. Hoş yiyeceğin yere de bağlı her yerde de döner yenmez:)
İskenderunda sinemanın oralarda Kırmızı cafe vardır,ben oranınkini beğeniyorum.
 
OP
Özor

Özor

Daimi Üye
Katılım
26 Eylül 2010
Mesajlar
375
Tepki
484
Puan
63
Konum
Gaziantep
tarif için çok teşekkür ederim bebeğim en kısa zamanda deneyeceğim biz yaparken tepsinin dibine tahin sürüyorduk o da ayrı bir lezzet veriyor bakalım nasıl olacak

Valla geçtiğimiz kış sonuydu en son yaptık aynı tarifi çok hoştu. Biraz ağır oluyor şerbetli olduğu için ama lezzet muhteşem:) Afiyet olsun canım
 

Ahududu

Daimi Üye
Katılım
20 Temmuz 2010
Mesajlar
352
Tepki
392
Puan
63
Konum
Kayseri
Dönere ketçap koymazlar ki o hamburgere konur canım.Zaten sahile burger king açıldı ama iş tutamadı sonra queen oldu ama yine de pek gideni yok :) Bizim özel sosumuz vardır. Hoş yiyeceğin yere de bağlı her yerde de döner yenmez:)
İskenderunda sinemanın oralarda Kırmızı cafe vardır,ben oranınkini beğeniyorum.

Sadece ketçap değil mayonezde vardı içinde patates kızartması filan ben hayatta yemem ketçap ve moyonez oyüzden yiyemedim
Haklısın her yerde yennmiyor döner aslında mekanda fena değildi asi nehrine bakan güzel bir manzarası vardı :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst