salyangoz sıvısının antiaging etkisi

Gozdee35

Yeni Üye
Katılım
5 Temmuz 2011
Mesajlar
3
Tepki
1
Puan
3
Yaş
41
Konum
İzmir
1.Allantoin : Yara onarımını destekler, iyileştirici özelliğe sahiptir.Hücre yenilenmesini hızlandırır ve cilt yumuşatıcı etkisi vardır.Ayrıca anti oksidanttır ve cilde hasar veren ve yaşlanma sürecini hızlandıran serbest radikaller ile savaşır.Salyangoz kabuğu kırıldığı taktirde diyetinden elde ettiği kalsiyum ve Allantoin sayesinde kabuğunu yenileyebilme özelliğine sahiptir. Kozmetiklerde yapay olarak elde edilirken Salyangozun sıvısında doğal olarak bulunur.

2.Proteinler ve Vitaminler : Cildin yumuşamasına ve kalitesinin artmasına neden olur.Salyangoz bu maddeleri yedikleri sayesinde elde eder.Özel sebzeler örneğin havuç , lahana gibi. Sizde kendi sağlığınız için tüketimini arttırabilirsiniz.Vitaminler anti oksidant olarak işlev görürler ve cildi serbest radikallerden korurlar.

3.Doğal Antibiyotikler : salyangozun sıvısındaki antibiyotikler ilaç derecesinde değildir.Fakat ciltte rastlanabilecek çeşitli bakterilere karşı etkilidir.Örneğin Escherichia Coli ,Staphylococcus , Pseudomona,Aeruginosa ve Propionibacterium Acnes.

Salyangoz doğal antibiyotik etkisi yaratan antimikrobik özellikli peptitler içerir. Bu küçük derecedeki proteinler vücutta bakterilere karşı ilk koruma mekanizmasının oluşmasını ve enfeksiyonların kontrolünü sağlar.Salyangoz sıvısında bulunan doğal antibiyotikler cildin yüzeyindeki ve gözeneklerdeki patojenleri yok eder ve bariyer oluşturarak çevresel etkilere karşı da koruma sağlamış olur. Bakteri ve virüs gibi Patojenler vücudun zayıf olduğu zamanlarda saldırır ve bağışıklık sisteminde reaksiyona sebep olur.Bu aktivite onarım ve iyileşme sürecini bozarak hücre zarlarının normal yayılma şekillerini etkiler.Buna ek olarak etkili bölge etrafında kızarıklık ve bazen de şişme gözlemlenir.salyangoz sıvısı kan damarlarına doğru mikrobik yolu kapatarak bağışıklık sisteminin kendini onarabilmesini için ortam sağlamış olur aynen vücutta kırılan bir kemiğin kendini onarması gibikayna:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst