"Saldırıya cevabımızı adalet önünde vereceğiz"

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
1027970_detay.jpg


Fransa Cumhurbaşkanı'ndan flaş açıklama

François Hollande, Paris'te 12 kişinin öldüğü saldırıya ilişkin "Saldırıya cevabımızı adalet önünde vereceğiz" dedi

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris'teki saldırıya ilişkin basın açıklaması yaptı. Hollande, açıklamada yarından itibaren ülkede 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

Hollande, bayrakların ülke çapında yarıya indirileceğini belirtirken, yarın Elysee Sarayı'nda yeni bir kriz toplantısı yapılacağı da kaydedildi. Öte yandan polisin 3 saldırganın izini kaybettiği ve arama çalışmalarına devam ettiği dile getirildi.

Hollande'nin açıklamalarından satır başları:

Bu saldırı korkakça bir saldırıdır. Dergidekiler özgürlüğü savunduğu için öldürüldü. Yarın Ulusal Yas Günü olacak, bir dakika saygı duruşu yapılacak. Radikalliğe karşı mücadeleye devam edeceğiz. Herkes saldırganların en ağır cezayı almasını istiyor. Saldırganları yakalayarak yargı karşısına çıkarıp bu saldırıya cevabımızı adalet önünde vereceğiz. Fransa ayağa kalkmalı ve elinden gelen her şeyi yapmalı.

BİNLERCE KİŞİ SALDIRIYA KARŞI TOPLANDI
Paris'te insanlar saldırının düzenlendiği Cumhuriyet (Republique) Meydanı'na bir kilometre mesafede toplandı.Göstericiler, üzerinde "Je suis Charlie"/ “Ben Charlie'yim” yazılı pankartlar taşıdılar. Bazıları da “Basın özgürlüğünün bedeli yoktur” ve hayatını kaybeden dergi genel yayın yönetmeni Charbonnier'e ithafen “Charb özgür öldü” yazılı afişler taşıdı.

Fransa'nın pek çok kentinde Charlie Hebdo saldırısını protesto etmek ve kurbanları anmak için binlerce kişi sokaklara çıktı.
Lyon ve Toulouse kentlerinde az 25 bin kişinin toplandığı, Paris'te de 5 bin kişinin protesto gösterilerine katıldığı bildirildi.

Berlin'deki Fransa Büyükelçiliği ve Brandenburg Kapısı önünde toplanan yüzlerce kişi de saldırıda ölenleri andı.

Berlinliler, kurbanların anısına mum yakarken tıpkı Paris'te olduğu gibi “Je suis Charlie Hebdo” yazılı pankartlar taşıdı.
Le Monde gazetesi, Dublin, Edinburgh, Amsterdam, Brüksel, Madrid, Roma, Viyana, Moskova, Tunus, Lima ve Rio de Janeiro'da da benzer gösteriler olacağını yazdı.

1027970_ee151910632c25dd0b113c807417b77b.jpg


Habertürk
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst