Salatalik Corbasi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
salatalik+corbasi.jpg


aaaa dediniz galiba :))
salatalik corbasi evet .neden salatalik hep salata olmak zorundadir ?? ben yemeginide yapiyorum corbasinida galiba bu gidisle tatlisina da care bulacagim .
tezat olmak hosuma gidiyor .ben buyrun lezzete diyorum
tek önerim; insanlar tabagini bitirmeden salatalik corbasi oldugunu belirtmeyin bence .
su önyargi denilen olay hep duvar örüyor insanin önüne
malzeme
1 büyük ingiliz salataligi ( yoksa orta boy 3 adet diyelim
2 patates (orta boy )
2 kuru sogan
2 dis sarimsak
2 corba kasigi misir unu
2 corba kasigi dolusu tereyag
1 kahve kasigi dolusu kuru nane
100 ml cig krema
tuz karabiber ve bir bicak ucu kadar kimyon
1 litre tavuk suyu
yapilisi
salataligi soyup kasik yardimiyla cekirdeklerini cikarip küp seklinde dograyin .
soganlari ve patatesleri de küp seklinde dograyip hazirda bekletin sarimsagi ince dograyin
tencereye tereyagini koyup eritin icine sogani sarimsagi ekleyin bir iki kez cevirip icine salatalik ve patatesi koyup bir iki kez daha kavurun .
daha sonra misir ununu ekleyip, dibini sarmaya baslayinca tavuk suyunu ilave edin .
tuzunu, karabiberini, kimyonu, ve naneyi koyup yaklasik 20 dakika kaynatin .
pisen corbanizi blendirdan gecirin .sonra kremasini ekleyip gerekirse biraz daha nane serpistirin .
sicak sicak üzerine biraz kirmizi biber serperek servis yapin .
daha sonra corbanizin ne oldugunu söyleyebilirsiniz :))
Afiyet olsun Dualariniza talibim

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst