Sakura Çiçeği

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Kiraz çiçeğinin hem görünüşünü hem de kokusunu çok seviyorum-hmm

399px-2007_Sakura_of_Fukushima-e_007_rotated.jpg


Günümüz Japonya'sında kiraz çiçekleri (sakura) ilkbaharda açtığı zaman festivaller, özel geziler ve etkinlikler düzenlenmektedir. Bu gelenek aslında samuraylardan günümüze kadar gelmiştir.

800px-CherryBlossomBunchCloseUp2010.JPG


Kiraz çiçeği ağaçlarını dikmeye özen gösterenler ve çiçeklerin açışını uzun uzun düşünerek izleyenler samuraylardı. Batının savaşçı olarak tanıdığı samuraylar ile çiçekleri izlemek aslında çelişkili gibi görünür. savaş alanlarındaki acımasız samuraylar aslında her an doğanın içindeydiler özellikle kiraz çiçekleri açarken... Kiraz çiçekleri en güzel ve en olgun zamanlarında solmadan düşmektedirler. Samuraylar da bu görüntüye bakarak savaş anında her an ölebileceklerini aklına getirmekte ve felsefi bir kavrayışa girmekteydiler. Kiraz çiçekleri samuraya hem yaşamı hem de her an ölebileceğini hatırlatmaktaydı.
 
G

guzelcem

Misafir
Bayıldım resimleri görünce bahar ayı neşe ayıdır:)))) emeğine sağlık canısı.
 
S

suna

Misafir
kiraz-agaci.jpg

Kirazın, özellikle kiraz çiçeğinin Uzakdoğu ülkelerinde, Japonya'da büyük önemi vardır. Tüm tapınaklar kiraz ağaçlarıyla süslenir. ''Sakura'' Japonlar için büyük anlamlar yüklüdür. Sakuranın açması çok yavaş bir süreç, solgunlaşıp yere düşmesi ise bir anlıktır. Japonlar için, sakuranın kısa ama parlak yaşamı, samurayların genç, zamansız, kahramanca ölümünü simgeler. Bir yandan da baharın müjdecisidir. Dolayısıyla sakuranın açması şenliklerle kutlanır.
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Evettt ben çok seviyorum bu çiçeği :fisfis:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst