Kristen Stewart
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Karlar eridi artık... Ne zaman yağdı ne zaman eridi... Anlayamadık.
Şakşuka tarifi için bir sürü istek gelmişti. İşte şimdi sıra şakşukada. Ama tek bir farkla; benimki kızartma değil, fırında yapılan cinsten. Daha sağlıklı, daha da lezzetli. Nasıl oluyor o? derseniz, buyrun tarifi:
Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 4 adet çarliston biber
- 4 diş sarımsak
- 2 su bardağı yoğurt
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
Hazırlanışı
1. Patlıcanları çatalla bir kaç yerinden delerek tuzlu suda on dakika kadar bekletin. Yıkayın. Kabakların kabuklarını soyun. Biberlerin içlerini çıkartın. Bütün sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın.
2. Isıya dayanıklı cam bir kabın içerisinde sebzeleri, şekeri, tuzu ve zeytinyağını karıştırın. Fırının ızgara kısmını açın ve bu cam kabı fırında yaklaşık 30 dakika kadar bekletin. Arada sebzeleri karıştırın. Sebzeler pişip, kızarınca fırından çıkartın.
3. Sarımsakları ezin, yoğurt ile karıştırın. Sebzeleri de soğuyunca ekleyin. Hepsini karıştırın. Servis tabağına alabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Alıntıdır.