
Şakşuka-Yoğurtlu Semizotu Salatası-Acılı Ezme
Şakşuka
Malzemeler: 2 büyük patlıcan 300 gr. dolmalık biber 100 gr. acı sivri biber 1 yumurta ½ kg. domates 1 çay bardağı zeytinyağ
Yapılışı: Biberlerin hepsi küçük küçük doğranır, zeytinyağında kavrulur, patlıcan küçük kuşbaşı doğranıp biberin içine atılır. Kavrulur, domates rendelenip ilave edilir. 10 dakika döndürülür, ineceğine yakın yumurta ilave edilip devamlı karıştırılarak iki dakika sonra indirilir. Soğuk veya sıcak olarak yenebilir.
Yoğurtlu Semizotu Salatası
Malzemeler: 1 çay bardağı zeytinyağı 1,5 tatlı kaşığı tuz 2 su bardağı yoğurt 300 g semizotu
Yapılışı: Semizotunu ince ince kıyın. Yoğurt, tuz ve zeytinyağı semizotuna ekleyip karıştırın. Dereotuyla süsleyerek servis yapın.
Acılı Ezme
Malzeme: 1 kg domates 3 adet orta boy soğan 2 yemek kaşığı acıbiber salçası 2 yemek kaşığı domates salçası 3-4 diş sarımsak Yarım demet maydonoz 2 yemek kaşığı çiğköftelik baharat 1,5 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Domatesleri rendeledikten sonra ince tel süzgece alın ve suyu süzülene kadar bekletin. Suyu süzülmüs domatesin içine soğanı rendeleyin. Biber salçası, domates salçası, rendelenmiş sarımsağı, ince kıyılmış maydonozu, tuz ve baharatı ekleyip iyice elinizle yoğurun. Hazırladığınız harcı geniş bir tabağa koyup maydanozla süsledikten sonra servise sunabilirsiniz.
Alıntıdır...