Sahte İş İlanlarına Dikkat!

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
İnternetteki her ilana güvenmeyin. Özellikle ev hanımlarını tuzağın içine çeken dolandırıcılar evde nikah şekeri yapımı ilanı verdiler. Daha sonra malzemelerin yollanması için depozito istediler ve paraları aldıktan sonra ise ortadan kayboldular.



Eve ek getirmek isteyen ev hanımları dolandırıcıların yeni hedefi oldu. sikayetvar.com’a gelen şikayetlere göre; internete “evde nikah şekeri yapımı” adı altında ilan veren dolandırıcılar ilana başvuranlara malzeme göndermek için para istediler ve sonrasında ortadan kayboldular.



Depozito Yollamayın



Benzer şikayette bulunan ev hanımları yaşadıkları mağduriyetleri şöyle anlattılar:



“İnternet üzerinden verilen sahte iş ilanları birçok ev hanımını mağdur etti. İnternette gördüğümüz ilan sonrası verilen iletişim numaralarını aradık. Bize arkadaşlarımızı da yönlendirmemizi istediler. Ek gelir olacağından çevremizdeki ev hanımları ile başvurduk. Nereden bilelim bir tuzağın içine girdiğimizi.Telefon numarasına yanıt veren kişiler işin verilebilmesi için belirli malzemelerin yollanması gerektiğini söylediler ve bizden belirli bir depozito istediler. Depozitoyu yollamamızın ardından bir daha telefon numaralarına ulaşamadık. Bu nedenle evde iş yapmak istiyorum diyorsanız çok dikkatli olmanız gerekiyor. Özellikle de sizden depozito ya da peşinat isteyen kişilere karşı daha dikkatli davranmanız şart. Cep telefonu numarasına güvenerek kimseye ödeme yapmayınız ve sadece iş tesliminde peşin olarak ödeme yapan firma ya da şahıslarla çalışmaya dikkat edin.”
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst