Safranli Pilav-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Malzemeler
  • 1 bardak pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 tatlı kaşığı safran
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kaşık sıvıyağ ya da margarin
Hazırlanışı
1. Pirinci ayıklayın, iyice yıkadıktan sonra yarım saat ılık suda bekletin. Tekrar yıkayın.
2. Pilav tenceresine 1,5 bardak suyu koyun, ayıklanmış soğanı dörde bölüp onu da tencereye ekleyin. Suyu kaynatın. Su kaynayınca soğanı tencereden alın; safranı, tuzu ve pirinci ekleyip karıştırın.
3. Tencerenin altını kısıp yaklaşık onbeş dakika pişirin. Ocağı kapatıp on dakika kadar dinlendirip servis yapın.
Afiyet Olsun.


alinti
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst