incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler
- 1 bardak pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 2 tatlı kaşığı safran
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kaşık sıvıyağ ya da margarin
1. Pirinci ayıklayın, iyice yıkadıktan sonra yarım saat ılık suda bekletin. Tekrar yıkayın.
2. Pilav tenceresine 1,5 bardak suyu koyun, ayıklanmış soğanı dörde bölüp onu da tencereye ekleyin. Suyu kaynatın. Su kaynayınca soğanı tencereden alın; safranı, tuzu ve pirinci ekleyip karıştırın.
3. Tencerenin altını kısıp yaklaşık onbeş dakika pişirin. Ocağı kapatıp on dakika kadar dinlendirip servis yapın.
Afiyet Olsun.
alinti