elayı görmek istiyorum sadece
bugün bir filmin ortasında canlandı unutmaya,hiç olmamış saymaya çalıştığım,kirli,örümcek ağları sarmış ,zehir zemberek griler...
yapraksız kupkuru bir ağacın dalına ilmeğini geçirmiş ordan oraya savuruyor beni.
neden izledim ki tekrar tekrar aynı sahneyi hayalimde.ne gördüm,ne görmek istedim .acıyı tekrar tekrar şerbetleyip içmek mi?
içimde ne olduğunu bilmediğim kinden öfkeden tuz buz olmuş güvenden,kırgınlıktan bir karışım...
öylece gözlerimi dikmişim...
daha kaç kez göklerin üzerime göçmesini ya da yerlerin yarılıp beni içine almasını dileyeceğim.
ben çıkmak istedikçe girdabın koynundan, beni izliyor sanki anlaşmış bütün hatırlatmalar.
küçük bir kız çocuğu öfke tohumlarını yutmuş tüm bedenini kaplıyor sarmaşık gibi.bir dışına çıkıp günyüzü görürseler kıyametler kopacak...
bir gün, bu kadar karanlık öfke kusarmı güneşe.bu kadar yok olmak istermi insan.
yağmurlar yağsın istiyorum üzerime,nisan yağmurları.şifalıdır derler ya;yüreğimdeki incinmiş,ruhunda kaybolmuş, küçük kız çocuğuna dokunabilirmi ki?
merhem olurmu ki kapalı yaralarına.
neden böyle gözlerimden kendiliğinden yaşlar boşalıyor.aslında içime vurmuş acılarım boşalıyor,güvensizliğimin güveni akıyor damarlarıma kan yerine.
bu neyin bedeli ki, daha çok küçüğüm...
bir sefil rüzgar yıkıp yok etti daha yeşermemiş hayallerimi.aynaya bakınca kendimi görmek istiyorum.içimi eritiyor her seferinde güvensizliği ,yok olası çirkin bedeni görmek.
hep gözlerimi güldüğünü söylüyorlar,acımı gizlediğimi kimse bilmiyor,görmüyorlar gözbebeklerimdeki ışıltının hangi öfkenin limanına demir attığını.
rolümü iyi oynuyorum bir palyaço gibi.
kırılgan narin bir gelincik gibi, bu hayat rüzgarı büktü belimi.
küçük kızı geri istiyorum.çağırsam gelirmi ki...
kim bilebilirki acıyı içmiş birinin neden sürekli uyumak istediğini,göz kapaklarını ışığa haram edip zindanlara mahkum ettiğini.sihirli bir değneye ne kadar ihtiyacı olduğunu,küçük bir dokunuşta neden korkup irkildiğini.
renklerimden uzak bir yerdeyim.
körebede mavilerim...
gözlerimdeki ışıltıyı geri istiyorum,çağırsam beni duyarmı ki?
uyumak istiyorum herşeyi silercesine uyumak.
kanayan içim damlıyor her yere,
ela gözlerimde sadece elayı görmek istiyorum.
SADECE ELAYI...