Saçını seven bu üründen uzak dursun!

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Saçını seven bu üründen uzak dursun!

Sağlık Bakanlığı, bileşiminde kurşun bulunan saç beyazlık giderici kozmetik ürününün, piyasadan toplanması ve satışının yasaklanması kararı aldı.

attachment.php


Sağlık Bakanlığı'na bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'dan yaplan açıklamada, Dermojin Sağlıklı Yaşam Merkezi tarafından üretilen ve saç beyazlığına karşı kullanılan 'Dermojin Saç Renklendirici Gray Hair' adlı ürünün yapılan analiz sonucunda, bileşiminde sağlığa zararlı olan kurşun bulunduğu belirtilerek şöyle denildi:

'Dermojin Saç Renklendirici Gray Hair adlı ürün için yapılan analiz sonucunda, bileşiminde Kozmetik Yönetmeliği'nin Kozmetik Ürünlerin İçermemesi Gereken Maddeler Listesi Ek II'nin 289 uncu sırasında yer alan ve sağlığa zararlı bir madde olan 'kurşun' tespit edilmiştir. Bu nedenle 5324 sayılı Kozmetik Kanunu'nun 6 ıncı maddesi gereğince söz konusu ürün hakkında geri çekme ve piyasaya arzının yasaklanması işlemleri başlatılmıştır.

BU TİP ÜRÜNLERDE KURŞUN ASETAT KULLANILIYOR

Açıklamada, saçlardaki beyazlığın giderilmesi için üretilen kozmetiklerin büyük çoğunluğunun bileşiminde kurşun asetat kullanıldığı belirtilerek şu uyarılar yapıldı: 'Piyasada gerek internet üzerinden gerekse diğer doğrudan satış yollarıyla tüketicilere ulaştırılan saç beyazlık giderici ürünler bulunmaktadır. Bu ürünler etkilerini genellikle içerdikleri 'Kurşun Asetat' maddesi ile göstermekte olup, 2009 yılı itibariyle Avrupa Birliği ülkeleri ve ülkemizde 'Kurşun' bileşiklerinin (kurşun asetat/ lead acetate) kozmetik ürünlerde kullanımı, maddenin sağlığa zararlı olması sebebiyle yasaklanmıştır. Saç beyazlık giderici ürünleri kullanan tüketicilerin faturasız ürün almamaları, faturalarını olası problemlere karşı saklamaları, ürünleri temin ederken ambalaj üzerindeki içerik bilgilerine dikkat ederek ambalajında kurşun beyan edilen ürünleri satın almamaları gerekir. Kurşun ve kurşun bileşiklerini içeren ürünler hakkındaki şikayetler kurumumuza bildirilebilir.'

DHA
 

Ekli dosyalar

  • demojin.jpg
    demojin.jpg
    17,6 KB · Görüntüleme: 95

Kardelen27

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
4.159
Tepki
3.758
Puan
113
Konum
istanbul
Evet ya hepsi para tuzağı insan sağlığını hiçe sayıyorlar
benim oğlum OZODERM saç bakım seti aldı internetten
aman Allahım böyle birşey görmedim güya saç dökülmesine beyazlara çare olacak
diye aldık almaz olaydık faydasından çok zararını gördük saçı at kılı gibi yapıyor ve döküyor
attım hepsini çöpe tabi yüz küsür parayıda attık haram olsun hain insanlara-kizgin

teşekkürler sadiyecim uyarıların için
 
OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Bence en iyisi doktor tavsiyesi ile önerilen ilaclar.
Cok dikkatli olmak gerekiyor.
Insan sagligini hice sayiyorlar.
 
B

baharr

Misafir
Bencede ben denedim saçımda kötü bir etki yarattı. Şuan kullandığım ürünle anca yeni yeni toparlıyorum kendimi.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst