Dikkat edilecekler
Bunları unutmayın
Bunlardan sakının
Kahvaltı
Atıştırmalıklar
Öğle ve akşam
İçecekler
Birkaç önemli not
Bunları unutmayın
- Yatağınızın başucunda mutlaka kraker ve tahıl bulunsun. Sabah uyandığınızda yataktan kalkmadan 15-20 dakika önce onlardan biraz atıştırın.
- Kendinizi aç bırakmayın. Gün boyunca ufak ufak mutlaka bir şeyler atıştırın.
- Aşırı beslenmeyin. Porsiyonlarınızı mutlaka ufak tutun.
- Sıvı tüketiminizi yemek eşliğinde değil, öğünleriniz arasında yapın (örneğin yemekten yaklaşık bir saat sonra)
Bunlardan sakının
- Yağlı ve baharatlı yiyeceklerden uzak durun
- Çok kokulu yiyecekler pişirmemeye özen gösterin ve mutfağınızın iyi havalandırılmasına, temiz kokmasına dikkat edin.
- Fazla aromalı ve keskin kokulu yiyeceklerden sakının (sarımsak, soğan, brokoli, lahana gibi)
Kahvaltı
- Kuru tost
- Yumuşak ekmek
- Yulaf
- Tahıl (kuru veya çok az süt ile)
Atıştırmalıklar
- Sade ve kuru kraker
- Yağsız ve tuzsuz patlamış mısır
- Az tuzlu ama baharatsız kraker, mısır ve patates cipsi
- Kereviz sapı, havuç ve elma
- Kuru üzüm ve kuru erik
- Ekşi turşu
- Limonlu ve ekşi meyveli şekerler, nane şekeri ve naneli sakız
Öğle ve akşam
- Çorba
- Makarna
- Pirinç
- Az yağ ve süt ile hazırlanmış patates püresi veya sade kumpir
İçecekler
- Su
- Meyve suyu
- Limonata
- Dekafeinli bitkisel çaylar (nane, papatya, ahududu)
- Zencefil kökü çayı
Birkaç önemli not
- Naneli çay çok lezzetli ve bulantı için ideal bir içecektir. Fakat tüketirken dikkat etmek gerekir. Çünkü çok fazla naneli çay bazı mide rahatsızlıklarına sebep olabilir.
- İçeceklerin fazla soğuk olması yatıştırıcı özelliğe sahiptir. Bu nedenle içtiğiniz suya veya meyve suyuna birkaç buz ekleyebilirsiniz.
- Az önce içecekler bölümünde bahsettiğimiz “zencefil kökü çayı da nedir?” diye sorarsanız pudra.com hemen sizlere hazırlamanın yollarını anlatsın: 1 veya 2 çay kaşığı taze zencefili rendeleyin. Bir kupa bardağı sıcak suyun içine atın ve kısık ateşte yavaş yavaş kaynatın. Daha sonra biraz bal, şeker ve tercihinize göre limon ekleyin. Çayınız hazır, afiyet olsun!