Rulo (Yuvarlanmış) Poğaça

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Rulo-Pogaca.jpg

Rulo (Yuvarlanmış) Poğaça

Malzemeler
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tepeleme şeker
1 tatlı kaşığı silme tuz
1 paket tek kullanımlık instant kuru hamur mayası
Aldığı kadar un(ortalama 5 su bardağı)
1 kâse peynir
1 paket margarin(yumuşak)

Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı Susam veya çörek otu,

Hazırlanışı

Unu eleyin, yoğurma kabında un, tuz, şeker, maya ve ılık süt ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurun. - Hamuru mayalanması için beklemeden iki parçaya ayırın, her parçayı da 6 ya bölerek toplam 12 beze yapın. - Oda sıcaklığındaki margarini 10 eşit parçaya bölün. - Bezeleri tabak büyüklüğünde açarak, üzerlerine margarin sürün, 6 bezeyi bu şekilde açıp yağladıktan sonra üst üste koyun. 6. bezeye margarin sürmeyin. - Diğer 6 bezeyi de aynı şekilde açıp yağlayın - Tabak büyüklüğünde açıp yağladığınız 6 lı hamuru merdane ile 1-1,5cm kalınlığında açın. - Üzerine peynirli harç serpin ve rulo yapın. - Yaptığınız ruloyu 2 parmak genişliğinde kesin. - Kestiğiniz parçanın üzerini elinizle hafifçe bastırarak, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye aralıklı sıralayın.(kestiğimiz yerler alta gelsin) -Hamurların üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra susam veya çörek otu serpin. Mayalanması için sıcak bir ortamda en az bir saat bekletin.(ne kadar çok beklerseniz hamurunuz o kadar güzel mayalanacaktır) Hamur iki misline ulaşınca önceden ısıttığınız fırında 180 derecede pişirin..

Kaynak : bilgihanesi


 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst