Revani

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.839
Tepki
19.334
Puan
113
Yaş
34
Konum
İstanbul
revani.jpg



Malzemeler :

Keki için :
3 yumurta
1,5 kahve fincanı şeker
1,5 kahve fincanı sıvı yağ
3 kahve fincanı yoğurt
4 kahve fincanı irmik
2 kahve fincanı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 adet limon veya portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için :
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1/2 limon suyu

Yapılışı :
Şerbeti için, suyu ve şekeri tencereye koyup 10 dk kaynatın ve içine limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.
Keki için, yumurta ve şekeri mikserle beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yoğurt, sıvı yağ, irmik, limon kabuğu rendesini ekleyip çırpmaya devam edin. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük hızında çırpın. Yağlanmış orta boy borcamda üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğumuş şerbetin yarısını döküp üzerini kapatın. Şerbetini çektikten 15 dk, sonra kalan şerbeti dökün ve üzerini kapatıp buzdolabında soğuyunca üzerine hindistan cevizi serpiştirerek servis yapın.
Afiyet olsun.


Tarafımdan defalarca yapılıp eşim tarafından defalarca afiyetle yenmiştir...
 

p@g

Daimi Üye
Katılım
5 Ağustos 2010
Mesajlar
1.357
Tepki
1.122
Puan
113
Konum
;)
Eline sağlık güzel görünüyor, orta boy borcam hangisi oluyo.Yuvarlaklarda 2 boy var 1 büyük 1 küçük. Bunu hangisinde yaptın.
 
OP
Aslı Oktay

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.839
Tepki
19.334
Puan
113
Yaş
34
Konum
İstanbul
Eline sağlık güzel görünüyor, orta boy borcam hangisi oluyo.Yuvarlaklarda 2 boy var 1 büyük 1 küçük. Bunu hangisinde yaptın.
afiyet olsun canım ben dikdörtgen borcam da yaptım yaklaşık 35 cm lik falan ona tam iyi geliyo =))
yuvarlak borcamda da yine büyüğü tavsiye ederim irmik baya şişiyo çünkü =))
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst