Revani

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
8 032.jpg

Revani

3 yumurta
1 nescafe fincanı irmik
1 nescafe fincanı un
1 nescafe fincanı tozşeker
1 nescafe fincanı yoğurt (veya süt)
Yarım nescafe fincanı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu

Şerbeti :3 nescafe fincanı tozşeker,3 nescafe fincanı su ve vanilya

-Yapılışı-

Yumurta ve şekeri beyazlaşana dek çırpın.Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanmış küçük kek kalıplarına yada herhangi istediğiniz bir kalıba paylaştırın önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana dek pişirin.Piştikten sonra şerbeti dökün (hem tatlı hem şerbet ikiside ılık olacak) Şamfıstık ve hindistan cevizi ile süsleyin...

Şerbetin yapılışı :Şekeri ve suyu bir tencerede 2-3 dakika kaynatın altını kapattıktan sonra ılınmaya bırakın.Vanilyayı ekleyip karıştırdıktan sonra tatlının üzerine dökün.



Sağdakinin içinde portakal kabuğu var.
100_0996.jpg
 
Son düzenleme:

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
annem cok yapar
kizkardesimde tadina doyamas
ama bana bir türlü hitab etmedi nedense:eek:ys:
hashasli revani diyolar bilirmisin bidenem? üstüne kremsanti felan ekleniyo
iste o tam bana göre
yemeye gelince yiyorumda daha kendim hic denemedim:eek:ys:
görüntü sunum harika herzamanki gibi
ellerine saglik ********* benim:nk:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Bu da annemin tarifi aslında ama artık nedense hep ben yapıyorum :) haşhaşlı biliyorum ama hiç yapmadım teşekkürler ustacım...

---------------------------------
Bu tarifi eğer az çıkmasını istiyorsanız yine 3 yumurta ama nescafe fincanı yerine türk kahvesi fincanı ile yapabilirsiniz...

İçine ekstradan konabilecekleride söyleyeyim hamuruna :Ceviziçi yada fıstık içi yada yarısı beyaz yarısı kakaolu zebra kek gibi yapabilirsiniz...

Birde şöyle yapıyoruz biz anlatması karışık biraz dikdörtgen kalıpta pişiriyoruz şerbeti çekince büyük ağızla bardakla daireler çıkarıp kalan kırıntıları kakao ile karıştırıp üzerine koyuyoruz (aşağıdaki gibi)...

Alttaki resim alıntıdır....
attachment.php
 

Ekli dosyalar

  • 36639083.jpg
    36639083.jpg
    79,9 KB · Görüntüleme: 117

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
canim bende portakalli yapiyorum:cikolata: ama coktandir yapmadim:eek:ys: ellerine saglik sekerligim:lilav:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Sağolun teşekkür ederim :sirin:

Lilavcım portakal olsun limon olsun çok yakışıyor bende çok severim zaten o ikisi bu ara favori malzemem oldu herşeye koyar oldum yani kokusundanmıdır nedir tiryaki oldum valla
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Sağol hayatım teşekkür ederim...
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
aay ne guzel gorunuyo oyle,,ben bunuda cok severim,,
ay papatyam sen bu gidisle,verdigim kilolari bana geri aldircan:cikolata:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
aay ne guzel gorunuyo oyle,,ben bunuda cok severim,,
ay papatyam sen bu gidisle,verdigim kilolari bana geri aldircan:cikolata:


Can boğazdan gelir bacım koyver gitsin dünyaya bir kere geliyoruz :kptmya: (şaka şaka boğazdanda çıkar derler biliyorum:hihi: azcık yersin şekercim)
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Ne zamandir canim cekiyor, bir türlü yapamadim. Bende cok severim ve zevkle yaparim. Harika olmus canim.Ellerine saglik. :huhuu:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Teşekkür ederim sadiye bende çok severim bu tarifim kurtarıcım gibi çırp at pişsin denir ya aynı öyle bir şekilde tutuyor risksiz yani...
 
G

GurbetGuzeli

Misafir
revanime bayildi misafirler kizlardan birisininki yapmistim resim eklerim insAllah seninkide guzeldir eminim elleriniz dert gormesinnn
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Valla tarifini isteriz o zaman resim ve tarifi ekleyebilirsen çok iyi olur yemeklerin değişik versiyonlarını denemeyi severim...
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Tamam canım sağol bakıyorum hemen...

Yok ama daha koymadınmı...
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
etrygyuhıj.jpg


Aynı tarifi uyguluyorsunuz sadece şerbetlendikten sonra daireler halinde çıkarıp kalan küçük parçaları kakao ile karıştırıyorsunuz. O kakaolu kısmı da daire şeklinde kestiğiniz revaninin üzerine koyup istediğiniz gibi süslüyorsunuz ;)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst