Renkli Drajeli Çiçek Kurabiye

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
85.086
Fotoğraf5535.jpg

Bu çok eski bir tarifti nasıl eklememişim şaşırdım

250 gr. oda ısısında yumuşatılmış margarin
1 paket pudra şekeri
2 paket buğday nişastası
1 yumurta
Aldığı kadar un ( Tarifte gerekirse 3 yemek kaşığı yazıyordu ama siz ele yapışmayana kadar koyabilirsiniz. Nişasta ağırlıklı bir hamur olacak)
Kabartma tozu
Vanilya

Üzerlerine : Renkli draje diyelim de reklama girmesin :cokkomik:

Yapılışı

Malzemeyi yoğurun. Resimlerdeki gibi şekil verip altı pembe üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin.

Bonibonlu Çiçek Kurabiye.jpg

Farklı şekillerde de yapmıştım bunlarda onlar
20180428_133739.jpg

20161231_001607.jpg

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
72.282
Ekli dosyayı görüntüle 48051

1 paket pudra şekeri
2 paket buğday nişastası
1 yumurta
Aldığı kadar un ( Tarifte gerekirse 3 yemek kaşığı yazıyordu ama siz ele yapışmayana kadar koyabilirsiniz. Nişasta ağırlıklı bir hamur olacak)
Kabartma tozu
Vanilya

Yapılışı

Malzemeyi yoğurun. Resimlerdeki gibi şekil verip altı pembe üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin.

Ekli dosyayı görüntüle 48052

Ekli dosyayı görüntüle 48053
Ekli dosyayı görüntüle 48054

Ellerine saglık şu çikolataya bandırılmış olanlar şahane oluyor öylesini bende çok seviyorum :puan: :papatya:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
85.086
Ellerine saglık şu çikolataya bandırılmış olanlar şahane oluyor öylesini bende çok seviyorum :puan: :papatya:
Kurabiye işi çok güzel de şunların katı yağsız olanlarından bulsam daha çok sevineceğim. Bazı sıvıyağlı tarifler var da bunlar gibi olmuyor ama inat ettim Şekerpare'nin sıvıyağlısını bulduğum gibi bunların da bulacağım:bayik:

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
72.282
Kurabiye işi çok güzel de şunların katı yağsız olanlarından bulsam daha çok sevineceğim. Bazı sıvıyağlı tarifler var da bunlar gibi olmuyor ama inat ettim Şekerpare'nin sıvıyağlısını bulduğum gibi bunların da bulacağım:bayik:
Bulursan banada haber ver cidden hep kilo kalori bunlarda cocuk bayıldı vala iki tane yedi ben şok hahahaha

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
85.086
Bulursan banada haber ver cidden hep kilo kalori bunlarda cocuk bayıldı vala iki tane yedi ben şok hahahaha
Kurabiyeden mi iki tane yedi ay afiyet olsun tatlıma :yes: katı yağ kalori olarak değil de sağlıklı gelmiyor ya bazen tereyağ kullanıyorum ama o da kokulu gibi oluyor sevmiyorum bir tek un kurabiyesine yakışıyor tereyağ. Benim elmalı kurabiyem vardı onu sever mi acaba? İçine elma yerine havuçta konabiliyor ceviz kuruüzüm falan en azından biraz daha vitaminli olur.

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
72.282
Kurabiyeden mi iki tane yedi ay afiyet olsun tatlıma :yes: katı yağ kalori olarak değil de sağlıklı gelmiyor ya bazen tereyağ kullanıyorum ama o da kokulu gibi oluyor sevmiyorum bir tek un kurabiyesine yakışıyor tereyağ. Benim elmalı kurabiyem vardı onu sever mi acaba? İçine elma yerine havuçta konabiliyor ceviz kuruüzüm falan en azından biraz daha vitaminli olur.
Ben zencefilli tahinli yapıyorum oda çok güzel oluyor pekmezde giriyor içine deniyoruz bişeyler haha hem kendi yaptıgını ona yaptırıyorum bak bu senin kurabiyen bu keki sen yaptıgın için ilk tadına sen bakcaksın falan gibisine artık Allah ne verdiyse yedirmeye çalışıyorum hahaha

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
85.086
Ben zencefilli tahinli yapıyorum oda çok güzel oluyor pekmezde giriyor içine deniyoruz bişeyler haha hem kendi yaptıgını ona yaptırıyorum bak bu senin kurabiyen bu keki sen yaptıgın için ilk tadına sen bakcaksın falan gibisine artık Allah ne verdiyse yedirmeye çalışıyorum hahaha
Ama tahinliler çok güzel oluyor ya ağızda dağılıyor :bayilacam:

mügü

Daimi Üye
Tepki
11.141
Ekli dosyayı görüntüle 48051

1 paket pudra şekeri
2 paket buğday nişastası
1 yumurta
Kabartma tozu
Vanilya

Yapılışı

Ekli dosyayı görüntüle 48052

Ekli dosyayı görüntüle 48053
Ekli dosyayı görüntüle 48054

Eline sağlık çok güzel görünüyorlar mis :kaalp:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
85.086

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
72.282
Bir de kendin yapınca daha zevkli oluyor hani terapi gibi derler ya öyle :kurabiye: dediğin gibi en azından içinde ne olduğu da şaibeli değil.

Teşekkür ederim Mügü'm :kalp:
Kendi terapimi geçtim çocuk olunca bacım yeterki bi dursyn zıplamasın hoplamasın cırlamasındayım ozaman huzur buluyoruummm hahahahahaha

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar