Rekor Kırmaya Varmısınız?

yoruldum71

Daimi Üye
Tepki
3.368
Kara fatma ile nasıl mücadele edilir?

Kara Fatma ve hamam böcekleri çok sayıda çoğalıp hemen bulunduğu alana yayılır. Kara Fatma apartmanın herhangi bir dairesine yerleştiğinde çok kısa zamanda üreyerek tüm apartman dairelerini sarar. Karafatma böceği çok hızlı hareket ederler. Bir karafatma günde birkaç km yol gidebilir.
Kara Fatmalar evin dış kapısı açık bırakıldığında veya duvar yarıklarından ve çatlaklarından evlerin içlerine kadar gelmektedir.

yoruldum71

Daimi Üye
Tepki
3.368
Kara fatma ne ile beslenir?

Kara Fatma böceği insanların ve hayvanların yediği tüm besinleri yerler. Kara Fatma evde açıkta bırakılan her türlü sebze, meyve, pişmiş yemek, atık çöplerden ve ufak böcekler, ölü hayvan etinden beslenir. Kara Fatma çok pis hayvan olup insanın yediği ve yemediği her türlü organik maddeleri kullanabilirler. Kara Fatma beslenmeden 1 ay kadar dayanabilir ve su içmeden de 1 hafta kadar dayanabilir.

yoruldum71

Daimi Üye
Tepki
3.368
Kara fatma nasıl ilaçlanır?

Kara Fatma ilaçlamasında iki türlü ilaç kullanılır. Günün her saatinde ilaçlama yapılabilir. Karafatma ilaçlaması için hem jel ve hem de sıvı ilaçlar kullanılır. İlaçlamada kullanılan sıvı ilaçlar da püskürtme yöntemi kullanılmaktadır.
Kara Fatma ilaçlaması kesinlikle ilaçlama firmaları tarafından yapılmalı asla ferdi olarak ilaçlama yapmamak gerekir.

yoruldum71

Daimi Üye
Tepki
3.368
Karafatma nerelerde daha çok bulunur?

Karafatma böcekleri gündüzleri pasif olup evlerin kenar kuytu bölgelerinde saklanırlar. Günün hemen hemen ¾ nü dinlenerek geçirir. Geceleri çok aktif olup saklandıkları yerden çıkıp hem beslenir hem de yer değiştirir. Kara Fatma ve hamama böceğinin diğer türlerine gece daha çok rastlanır. Bulundukları yer genellikle mut fak, banyo, lavabo altları, mutfak dolabı içinde ve nem oranının çok olduğu yerlerde daha çok görülürler.

yoruldum71

Daimi Üye
Tepki
3.368
Kara fatma insana hangi hastalıkları bulaştırır?

Kara Fatma böcekleri evlerde açıkta bırakılan her türlü sebze, meyve ve yiyeceklerden beslenir. Kara Fatma bu besinlerden yerken aynı zamanda kalan besinin üzerine dışkı salya ve yumurtasını bırakır. Bu yolla da insanlar bir çok mikrobu ve hastalığı bulaştırır. Kara Fatma ve hamam böcekleri ile insanlara bulaşan bazı hastalıklar ve mikroplar şöyledir. Gıda zehirlenmeleri, antrax, astım, hepatit dizanteri, pnomoni, verem, mantar, alerjik reaksiyon bunlardan bazılarıdır.

gurbetkusu

Daimi Üye
Tepki
1.309
evet bayanlar sanirim bu geceki konu kara fatma :dil:yaa findikim insallah tez zamanda kurtulursun ayy iyiki ben rastlamiyorum gecenin bi vakti gorsem cigligi basip konu komsuyu ayaga kaldiririm kesin okadar kotu bocek fobim vardir bukadar konusmadan sonrada ruyalarda bulusursak karafatmalarla:dusun:

yoruldum71

Daimi Üye
Tepki
3.368
ben kaçar kızlar uyku bastırdı he
yarın halkalıya gideçem dişçiye gideçem
b.oğlumu sbs sınavına gireceği okula gidecem yerini tespit etmek için
bu arada k.oğluşumada yetişmem gerek okuldan almak için
yarın görüşmek üzere öpüldünüz canlar :eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.294
Yoruldum bilgiler için çok teşekkürler canım,büyük ihtimalle mutfak lavabomdan geliyolar

kızlar salonda iki tane birden vardı dün gece,gitgide çoğalıyo bunlar kafayı yicem

yok eşime bi güzel ilaçlatıcam her yeri olmadı bu ne böyle ya:kizdim:

OP
Ş

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.405
Sinir oldummmmmmm:kizdim:
Gıcık oldummmmmmmmm:kizdim:
Bugün uyus oldum:kizdim:

Gece ağrım vardı sabaha kadar uyuyamadım..
Sabah geç kalktım ofise geldim,adam dolu..
Tam pc başıma oturdum toplantı olacak dediler kaldırdılar-kizgin
Şimdi oturdum bilgisayarımın başına:cirla:
Ama tüm sinirlerim tepemde:bitter:

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.343
çocuklarımıza allah zihin açıklığı versin ,biz geçen hafta atlattık o stresi :D şimdi puanları bekliyoruz heyecanla ...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar