Reçel yapmanın püf noktaları

nar-ı beyza

Daimi Üye
Katılım
15 Ekim 2012
Mesajlar
1.174
Tepki
1.231
Puan
113
Konum
ŞANLIURFA
fft20_mf3533140.Jpeg



Aldığınız meyveler olgun ve sağlam olmalıdır. Çürük meyveden reçel yapmayın.

Meyveleri bol su ile yıkadıktan sonra dilediğiniz şekilde parçalara bölün. Meyvelerin üzerine toz şeker
döküp bekletmeniz gerekmektedir. Şeker meyvelerin suyunun çıkmasını sağlar.

fft20_mf3533141.Jpeg


Tatlı meyvelerde 1 kilo meyveye 1 kilo şeker eklerken daha az tatlı meyvelerde 1 kilo meyve için 1,5 kilo şeker kullanın.

Şekerli meyveler sulandıktan sonra kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra aralıklarla karıştırın ve 5-6 damla limon suyu ekleyin.

fft20_mf3533142.Jpeg



Reçelin tuttuğu nasıl anlaşılır?


Reçel kaynadıktan sonra porselen bir tabağa biraz reçel alın. Biraz soğuduktan sonra parmağınızda bir çizgi çekin. Çizginin iki yanı birleşiyorsa reçel kıvama gelmiştir.


Reçeli sıcakken kavanozlara koyup kapağını kapatın. Ters çevirerek iyice sıkılaşmasını sağlayın. Reçel serin ve karanlık yerde muhafaza edilmelidir.

Milliyet
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.653
Tepki
84.315
Puan
113
Konum
İstanbul
Vişne reçelini sevdiğimden arada sırada yaparım aslında değişik meyveler kullanarakta yapmak lazım biraz ondan biraz bundan ortaya karışık gibi hatta siyah üzümden denesemmi ki :ikisaniyedekendikendinigazagetirennksmilisi: :gulsemmi:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst