nar-ı beyza
Daimi Üye
Aldığınız meyveler olgun ve sağlam olmalıdır. Çürük meyveden reçel yapmayın.
Meyveleri bol su ile yıkadıktan sonra dilediğiniz şekilde parçalara bölün. Meyvelerin üzerine toz şeker
döküp bekletmeniz gerekmektedir. Şeker meyvelerin suyunun çıkmasını sağlar.
Tatlı meyvelerde 1 kilo meyveye 1 kilo şeker eklerken daha az tatlı meyvelerde 1 kilo meyve için 1,5 kilo şeker kullanın.
Şekerli meyveler sulandıktan sonra kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra aralıklarla karıştırın ve 5-6 damla limon suyu ekleyin.
Reçelin tuttuğu nasıl anlaşılır?
Reçel kaynadıktan sonra porselen bir tabağa biraz reçel alın. Biraz soğuduktan sonra parmağınızda bir çizgi çekin. Çizginin iki yanı birleşiyorsa reçel kıvama gelmiştir.
Reçeli sıcakken kavanozlara koyup kapağını kapatın. Ters çevirerek iyice sıkılaşmasını sağlayın. Reçel serin ve karanlık yerde muhafaza edilmelidir.
Milliyet