Receb Ayında Kılınacak çok Mühim Namaz!

-sumeyye

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
5.598
Tepki
4.992
Puan
113
Yaş
45
Konum
İstanbul
RECEB AYINDA KILINACAK ÇOK MÜHİM NAMAZ!

Receb’in; 1’i ile 10’u arasında, 11’i ile 20’si arasında ve 21’i ile 30’u arasında olmak üzere sadece birer defa kılı na cak 10’ar rek’at Hâcet na mazı vardır. Bunların her üçünün de kılınış şekli aynıdır. Yalnızca namaz ların sonlarında oku na cak duâlarda fark vardır. Bu namazlar, akşamdan sonra da, yatsıdan sonra da kılınabilir. Fakat, cuma ve pazartesi ge ce lerinde ve bilhassa teheccüd vak tinde kılınması efdaldir.

Bu namaz, mü’min ile münâfığı ayırır. Bu 30 rek’at na mazı kı lan lar, hidâyete ererler. Münâfıklar bu namazı kıla mazlar. Bu na ma zı kıla nın kalbi ölmez. Bu 30 rek’at namaz Rasûlüllah Efen di miz’in (s.a.v.) berberi, Sel mân-ı Pâk (r.a.) Hazretleri tarafından rivâyet edilmiştir.

Kılınış şekli: Hâcet namazına şu niyetle başlanır: “Yâ Rabbî, beni, teşrifleriyle dünyayı nûra gark ettiğin Efen dimiz hür me tine, sevgili ayın Receb-i şerîf hürmetine, feyz-i ilâhine, afv-ı ilâhine, rızâ-i ilâhine nâil eyle. Âbid, zâhid kulların ara sına kaydeyle. Dünya ve âhiret sıkın tılarından halâs eyle. Rızâ-i şerîfin için, Allâhü Ekber.”

Her rek’atte 1 Fâtiha, 3 Kul yâ eyyühe’l-kâfirûn, 3 ih lâs-ı şerif okuyup, 2 rek’atte bir selâm verilir. Böylece 10 rek’at tamamlanır.

ilk on gün içinde kılınan namazdan sonra, 11 defa لاَ اِلهَ اِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ يُحْيِى وَيُمِيتُ وَهُوَ حَىٌّ لاَ يَمُوتُ بِيَدِهِ الْخَيْرُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَىْءٍ قَدِيرٌ

“Lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh. Lehü’l-mülkü ve lehü’l-ham dü yuhyî ve yümît. Ve hüve hayyün lâ yemû tü biyedihi’l-hayr. Ve hüve alâ külli şey’in kadîr” oku nup duâ edilir.

ikinci on gün içinde yani Receb’in 11’i ile 20’si ara sında kılınan 10 rek’atten sonra, 11 defa: اِلهًا وَاحِدًا اَحَدًا صَمَدًا فَرْدًا وِتْرًا حَيًّا قَيُّومًا دَائِمًا اَبَدًا
“ilâhen vâhıden ehaden sa meden fer den vitren hayyen kayyûmen dâi men ebedâ” oku nup duâ edilir.

Üçüncü on gün içinde, yani Receb’in 21’i ile 30’u ara sında kılınan 10 rek’atten sonra da 11 kere: اَللَّهُمَّ لاَ مَانِعَ لِمَا اَعْطَيْتَ وَلاَ مُعْطِيَ لِمَا مَنَعْتَ وَلاَ رَادَّ لِمَا قَضَيْتَ وَلاَ مُبَدِّلَ لِمَا حَكَمْتَ وَلاَ يَنْفَعُ ذَا الْجَدِّ مِنْكَ الْجَدُّ سُبْحَانَ رَبِّىَ الْعَلِىِّ اْلاَعْلَى الوَهَّابِ سُبْحَانَ رَبِّىَ الْعَلِىِّ اْلاَعْلَى الوَهَّابِ سُبْحَانَ رَبِّىَ الْعَلِىِّ اْلاَعْلَى الْكَرِيمِ الوَهَّابِ يَا وَهَّابُ يَا وَهَّابُ يَا وَهَّابُ

“Allâ hüm me lâ mânia li mâ a’tayte, velâ mu’tiye limâ mena’te, velâ raad de limâ kaday te, velâ mübeddile limâ hakem te, velâ yen feu ze’l-ceddi minke’l-ceddü. Sübhâne rabbiye’l-aliy yi’l-â’le’l-vehhâb. Sübhâne rabbiye’l-aliy yi’l-a’le’l-veh hâb. Süb hâ ne rabbiye’l-aliyyi’l-a’le’l-ke rîmi’l-veh hâb. Yâ veh hâ bü yâ vehhâbü yâ vehhâb” okuyup duâ edilir. (Duâ ve ibâdetler, Fazilet Neşriyat)

 
OP
-sumeyye

-sumeyye

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
5.598
Tepki
4.992
Puan
113
Yaş
45
Konum
İstanbul
Amin Amin Amin Allah (cc) cümlemizden razı olsun
inşallah bu yılki ibadetlerimize de hakkıyla kılabilmeyi nasip etsin Rabbim Amin
 

be_reN

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.574
Tepki
1.856
Puan
113
Konum
...
emegıne saglık canım evet ben bılıyordum mubarek gunler geceler kıtabından takıp edıyordum Rabbım hepımıze nasıp etsın bu mubarek gunlerın gecelerın feyzınden almayı
 

..tebessum..

Daimi Üye
Katılım
6 Aralık 2009
Mesajlar
1.142
Tepki
2.391
Puan
113
Yaş
47
Konum
izmir
Allah razı olsun canım genelde ihmal etmiyordum ama bu ara kafm karışık unutabilirdim hatırlatan sen oldun :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst