Ramazan'da kredi kartı patlaması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

єℓєησяα

Daimi Üye
Katılım
23 Temmuz 2008
Mesajlar
987
Tepki
945
Puan
93
Konum
єℓαzığ
56737.jpg


Ramazan aylarında genellikle zaman öldürme amacıyla gidilen marketlerde aç iken yapılan alışverişler zarar ettiriyor.

Tüketiciler birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, ramazan aylarında genellikle zaman öldürme amacıyla gidilen marketlerde aç iken yapılan alışverişler yüzünden kredi kartı harcamalarında ciddi artışlar olduğunu söyledi.

Nazım Kaya, yaptığı açıklamada, Ramazan ayının yaklaştığını, birçok ailenin oruç ayına girerken, bazılarının da ay içinde gıda alışverişini yapacağını kaydetti.

Her yıl bu konuda uyarılarda bulunmalarına karşın vatandaşların bilinçli alışveriş yapmadığını vurgulayan Kaya, son yıllarda kullanımında önemli artış yaşanan kredi kartı harcamalarının ramazan ayında büyük sorun oluşturduğunu bildirdi.

Ramazan aylarında genellikle zaman öldürme amacıyla gidilen marketlerde aç iken yapılan alışverişler yüzünden kredi kartı harcamalarında ciddi artışlar olduğunu dile getiren Kaya, şunları söyledi:

''Vatandaşlar en iyi şekilde iftar ve sahur sofrası hazırlama gayreti içinde oluyor. Bu yüzden de sınırlamaya gidilmediği için gıda harcamaları artabiliyor. Tüketiciler, borçlanarak alışveriş imkanı sağlayan kredi kartlarına sarılıyor. Ramazanda açlık ve açlığın verdiği stres ve sinir de bilinçsiz alışverişe yol açıyor. Özellikle hafta sonlarında aileler zaman geçirmek için bir an önce akşam olsun diye çaresiz olarak alışveriş merkezlerine, marketlere akın ediyor. Aç, stresli ve sinirli olmak sağlıklı alışveriş olanağını ortadan kaldırıyor.''

Markette gezerken kredi kartına duyulan güvenle ihtiyaç duyulmayan gıdaların ya da bazı eşyaların alınabildiğini belirten Kaya, ''bu yüzden aç ve keyifsiz iken alışverişe çıkılmaması konusunda uyarıyoruz. En iyi alışveriş, iftardan sonra sağlıklı kafayla ve listeyle yapılandır. Kredi kartına aşırı güven batağa sürükleyebilir. Zaman geçirmek için markete giderken en iyisi kredi kartını evde bırakmak'' dedi.

Ramazan ayında okullar da açılacağı için ailelerin gıda ve çocukların okul harcamalarında dikkatli olmalarını, sinir ve stresli olarak alışverişe çıkmamalarını öneren Kaya, okul harcamaları ile birlikte ramazan ayının bütçeleri beklenenden fazla zorlayabileceğini bildirdi.

Kaya, et, pide ve bakliyat ürünlerinin ramazan öncesinde artmaya başladığını belirterek, ''Bu yıl da ramazan fırsatçıları iş başında. İnsanların huzurunu, inancını fırsat bilerek para kazanmaya çalışanlara imkan vermeyelim. Ramazan ayında insanların mutluluğundan huzurundan kazanç sağlamak iyi değildir. Sağlıklı kafayla alışverişe çıkılırsa fiyat karşılaştırması bile yapılabilir. Böylece yükselen fiyatlar karşısında mağduriyet önlenebilir'' diye konuştu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst