Ramazan şerbeti

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul

fft2mm2889800.jpg


Ramazan şerbeti her derde deva

Ramazanda özellikle ev hanımlarını 'İftarda ne yapsam' telaşı sardı. Ramazanın vazgeçilmezi kompostolar için de ön hazırlıklar başladı. Peki bu listeye bir de ramazan şerbeti eklemeye ne dersiniz?

Dedelerimizin ninelerimizin anlata anlata bitiremediği güçlü antioksidan yapısı ve içerdiği mineraller sayesinde kan şekeri ve yüksek tansiyonu dengeleyen; hazımsızlığı önleyen; vücuda rahatlık ve ferahlık veren; bu dönemde en önemlisi susuzluğunuzu gideren ramazan şerbetinin tadını biliyor musunuz?

Ramazan şerbetinin tarifini Hisar Intercontinental Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu verdi:

Malzemeler

• 2 yemek kaşığı (30 gr) Hibiskus

(Kan şekerinin ve yüksek tansiyonun dengelenmesinde; iyi huylu kolesterolün yükseltilmesinde yardımcıdır. Ayrıca zengin magnezyumdan ve de malik asitten dolayı güçlü bir laksatiftir. Bağırsaklarda oluşan gazın alınmasında etkilidir. Şişkinlik şikâyeti çekenlerin yardımcısıdır.)

• 1 yemek kaşığı (15 gr) Kuşburnu

(Ciddi bir C vitamini deposu olan kuşburnu; vücuda rahatlık vererek kanı temizler.)

• 5-6 adet Karanfil

(Antiseptiktir, bağırsaklarda oluşan gazın alınmasında etkilidir, bedeni ve zihni yorgunluğu giderir; iştah açar, hazmı kolaylaştırır.)

• 1 orta boy (200 gr) elma

(Böbrekleri temizler; kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürür, kan şekerini kontrol altında tutar.)

• 1 adet çubuk tarçın

(Ferahlık verir, iştah açar; el ve ayaklardaki titremeleri ve damar tıkanıklığını önler; Mide rahatsızlıklarına ve karın ağrılarına iyi gelir.)

• 1 tutam (5 gr) kök zencefil

(Hazımsızlık gidermede kullanılır.)

• 2 yemek kaşığı (30 gr) demir hindi

(Kabızlığı gidererek bağırsakları temizler; vücudu rahatlatır, susuzluğu giderir ve serinlik verir.)

• 5 lt su

• 500 gr toz şeker

Yapılışı

Şeker hariç bütün malzeme bir tülbent veya bez torbaya konur. 5 litre su ile birlikte yaklaşık 1 saat kaynatılır. Şekeri ekledikten sonra 20 dakika daha kaynatın, kapağı kapalı halde yarım saat demlenmeye bırakın, süzüldükten sonra soğuk olarak içiniz. Dilerseniz bu tarifi tatlandırıcı ile de daha düşük kalorili yapabilirsiniz. Ancak birçok tatlandırıcı ocaktan alındıktan sonra eklenmeli uyarısını içerir. Bu uyarıya dikkat edin.

Posta

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst