Pudra Nasıl Kullanılır?

naz79

Daimi Üye
Katılım
4 Haziran 2010
Mesajlar
1.791
Tepki
2.225
Puan
113
Yaş
42
Konum
gaziantep


Pudra Ne İşe Yarar?

Pudra; yüzün daha kadifemsi bir görünüm kazanmasına yardımcı olduğu gibi, cildin nem dengesini de düzenler. Cildinde yağlanma sorunu olanların, vazgeçilmezi olan pudra; ayrıca renk düzensizliklerini örterek, yağı kontrol eder ve deriye mat bir görünüm kazandırır.

Pudra Türleri Nelerdir?

Günümüzde, iki tür pudra vardır: Toz pudralar, çok ince ve hafif bir yapıya sahiptir. Fondöteni matlaştırır ve şeffaf bir görünüm sağlar. Kompakt pudralar ise, taşınma ve kullanım kolaylığından dolayı daha çok tercih edilir. Makyajı sabitlemek ve gün boyu rötuş yapmak için idealdirler.

Pudra Nasıl Seçilir?

Pudra diğer makyaj ürünlerinin kolayca sürülmesini sağlar. Bunun yanı sıra teni matlaştırır ve fondöteni sabitler. Pudra seçimi yaparken, fondöteninizin rengiyle pudranızın renginin yakın olmasına mutlaka dikkat etmelisiniz.

Canlı ve renkli görünüm elde etmek için daha bronz ya da biraz daha parlak bir pudra kullanabilirsiniz. Eğer pudrayı cilt renginize uydurmaya çalışmak size zor gelirse; bunların yerine, ışık geçirgenliği olan şeffaf bir pudra da tercih edebilirsiniz.

Pudra Nasıl Sürülür?

İstenilen doğal görünüme kavuşmak için pudrayı fırçayla, gevşek biçimde uygulamalısınız. Pudrayı fırça ile uygulayacaksanız; fırçanın kıllarının uzun, sık ve yumuşak olmasına dikkat etmelisiniz. Bu özelliklerde bir fırça ile yüze ve boyuna pudranın en iyi şekilde yayılmasını sağlayabilirsiniz. Pudrayı uygularken fırçayı yüzünüzde hızlı hareketlerle sağdan sola ve yukarıdan aşağıya dolaştırmalısınız. Böylece pudranın yüzünüze eşit olarak dağılmasını sağlayabilirsiniz.

Cildinizdeki kusurların daha iyi örtülmesini istiyorsanız, pudrayı cildinize iyice bastırmalısınız. Bunun içinse puf kullanmalısınız. Puf fondöteni, kapatıcıyı ve pudrayı birbirine karıştırdığı için, yüzünüzde tozlu bir katman değil, kusursuz ve mat bir görünüm oluşmasını sağlayacaktır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst