Pratik Muhallebili Kek - bitter

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
64.931
cakes.jpg

Merhaba ben geldim sıcaklıgıyla siteye atayım dedim :panter:
Muhallebili kek yaptım :panter:

Kek İçin Malzemeler;
2 yumurta
1çay bardağı şeker.
1çay bardağı sıvı yağ.
1çay bardağı süt.
Aldığı kadar un.
Kabartma tozu&vanilin.

Muhallebi için;
3bardak süt.
1yemek kaşığı nişasta.
1paket vanilin.
1yemek kaşığı margarin
1su bardağı şeker.

Üzeri için çikolata sos.

Kek Yapılışı;
Kekimizi çırpıyoruz fırına veriyoruz. Turta tepsimde pişirdim ben yaklaşık 15 dakika.

Muhallebi;
Kekimiz pişerken süt nişasta şeker hafif kaynayana kadar karştırarak ocakta 5 dakika bekletiyoruz hafif kaynarken margarin atıyoruz. 2 dakikada öyle kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilini ekliyoruz.

Kekimiz piştiyse muhallebi soguyunca üzerine ekliyoruz.
En son çikolata sosu ile süslüyoruz.

Afiyet Olsun!. :hhhhhh:

VEO0Lv.jpg

kEQb9v.jpg

Son düzenleme:

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.273
Oy oy! Ne güzel olmuş burada olsa yarısını gömmüştüm Ellerine sağlık o turta kabından bende almıştım çok güzel oluyor ortası muhallebiyi koyabilmek için kendiliğinden boş oluyor değil mi? Çukurlu yani...

OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
64.931
Oy oy! Ne güzel olmuş burada olsa yarısını gömmüştüm Ellerine sağlık o turta kabından bende almıştım çok güzel oluyor ortası muhallebiyi koyabilmek için kendiliğinden boş oluyor değil mi? Çukurlu yani...

Valla ben turta yapmak için almıştı :kptmya:
Kekte oluyormuş :hihi: birde kek hamurunu dökerken kafa gitti tepsiyi yağlamamışım
Çaktırmıyomda ama pat diye çıktı o yüzden diger kalıplardan daha çok sevdim :cay:
Aynen bacım ortası cukur olmuyor yüksek oluyor ters cevirip tersten kullanıyon :hihi: O yüzden pişen kek turtada cukurlu oluyor ben memnunum hemde a101'den 10tl mi almıştım :hihi: gömm bacım benim keşke yakın olsaydık vala ne güzel olurdu. Bakim hosuma giderse tadı nişanada yaparım bundan gösterisli olsun Yorumuna saglık bacıcıgım :hhhhhh:

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.273
İrmik tatlısı falanda oluyor ortasına jöle ya da meyve püresi koyabiliyorsun ama kalıbı ıslatmak gerekiyor. Kalıbın özelliğinden dolayı rahat çıkmıştır belki iyi kurtarmışsın :hihi:

Yakın olsak tabaklar havada uçuşur herhalde birbirimizi kobay yapardık :kptmya: Nişan için şöyle de yapabilirsin he nkden tatlar :nazo: benim siteye koyduğum triliçe tarifi var ya orada karamel sos var onu kekinin üzerine yayıp sonrada onun üstüne şu pastacı kremasından yayabilirsin ya da toz şantiyi 1-2 yemek kaşığı hindistanceviziyle çırp onu sıkma torbasıyla gül şeklinde sık (Daire gibi sıkılarak yapılan güllerden bilirsin sen) sonrada aralarına şu senin minik şekerleme toplarından serpebilirsin. Karamel yerine orman meyveli sos yada ahududulu soslardan da koyabilirsin

OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
64.931
İrmik tatlısı falanda oluyor ortasına jöle ya da meyve püresi koyabiliyorsun ama kalıbı ıslatmak gerekiyor. Kalıbın özelliğinden dolayı rahat çıkmıştır belki iyi kurtarmışsın :hihi:

Yakın olsak tabaklar havada uçuşur herhalde birbirimizi kobay yapardık :kptmya: Nişan için şöyle de yapabilirsin he nkden tatlar :nazo: benim siteye koyduğum triliçe tarifi var ya orada karamel sos var onu kekinin üzerine yayıp sonrada onun üstüne şu pastacı kremasından yayabilirsin ya da toz şantiyi 1-2 yemek kaşığı hindistanceviziyle çırp onu sıkma torbasıyla gül şeklinde sık (Daire gibi sıkılarak yapılan güllerden bilirsin sen) sonrada aralarına şu senin minik şekerleme toplarından serpebilirsin. Karamel yerine orman meyveli sos yada ahududulu soslardan da koyabilirsin

Nk'den inciler vayy vayy tarif deftesi bacım benim google halt yemiş senin yanında valla aklıma yattı bir bakarm triliçe tarifine görmüştümde unuttum :panter: yine bir göz atem :durbun: heyaaa ucuz yırttım ödüm koptu cıkmıyacak tepsiden diye ayy fırında giden elektriigemi yanardım kekemi yanardım tarif elimde patladı onamı yanardım bilmiyom :kahkaha: her türlü canım sıkılırdı o kesin :hihi: gül şekli olan modelde ormantik durur hee hadi bakalım hayırlısı diyeyim yorumları icin cok cok tesekkür ederim bacım benim :eek:

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.273
Tarif için düğmeme basman yeterli bacım tuhaf bir mekanizmam var :hihi: O dediğim karamel pek kolay oluyor bende pasta içindeki kremanın altına koymayı planlıyorum güzel olur büyük ihtimalle

Dur bak profilinden o gül şeklini atayım pek hoş olmuş incili falan

OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
64.931
Tarif için düğmeme basman yeterli bacım tuhaf bir mekanizmam var :hihi: O dediğim karamel pek kolay oluyor bende pasta içindeki kremanın altına koymayı planlıyorum güzel olur büyük ihtimalle

Dur bak profilinden o gül şeklini atayım pek hoş olmuş incili falan

Nknin ziline basarım ben ozaman her sıkıştıgımda :hihi:
Karamelide pek severim :findik: karamelli elma şekeri yemiştim cok güzel olmuştu :1:
Aldım bacım fotoyu çok sagol bende pek begendim incilerdende vardı dolabımda duruyor öylece bak minik kap kek yaparım bide onlarıda böyle güllü yapar incilerim kombin olur

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar