Pratik Biber Turşusu

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Sirkeli suyla haşlanarak hazırlanan pratik biber turşusunu; salata ve ana yemeklerinizin yanında sunabilirsiniz.

59A79D683A0B47772ED428E42922.jpg


Malzemeler,

Yarım kilo sivri biber

2 su bardağı üzüm sirkesi

2 su bardağı su

5 diş sarımsak

Hazırlanışı,

Büyük boy tencereye sirke ve suyu alın.

Orta dereceli ateşte kaynamaya bırakın.

Sivri biberleri bol suyla yıkayıp fazla suyunu süzdürün.

Tencerede kaynayan sirkeli suya sivri biberleri ilave edin.

Biberlerin rengi sararıncaya kadar haşlayın.

Haşlanan biberleri süzüp soğuması için bekletin.

Soğuyan biberleri cam bir kavanoza alın.

Sarımsakların kabuklarını soyup rendeleyin.

Tenceredeki sirkeli su ve rendelenmiş sarımsağı karıştırın.

Karışımı kavanozdaki biberlerin üzerine dökün.

Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.

Bir gece buzdolabında bekletin.

Ertesi gün ihtiyaç duyduğunuz kadar turşu alıp servis yapın.

Afiyet olsun.


Alıntıdır!
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst