Portakallı Tart Kek-bitter

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.685
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
1224BAF2-0805-440D-85B5-DEF06A1E5F45.jpeg


Portakallı Tart Kek Tarifi'nin Malzemeleri

Kek için;

2 yumurta
8 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1, 5 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Portakal Sosu için:

2 su bardağı taze portakal suyu
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı su
2, 5 yemek kaşığı nişasta

Portakallı Tart Kek Tarifi'nin Yapılışı

Kek için;
Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Süt, sıvı yağ ve portakal kabuğu rendesini ekleyip çırpıyoruz. Ardından elenmiş un, kabartma tozu ve şekerli vanilini ekleyip harcımız çırpıyoruz. Tart kalıbımızı margarinle yağlayıp kek harcını döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra soğutup sosunu öyle döküyoruz.

Portakal Sosu için;
Bütün malzemeleri tencereye koyup kaynayana kadar iyice karıştırıyoruz. Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocağın altını kapatıp kabuk bağlamaması için arada karıştırıyoruz. Sosumuz ılıkken kekimizin üzerine bir kepçe yardımıyla dökebilirsiniz. İstediğiniz gibi üzerini süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun :papatya:

4CB1AA12-3C3D-4411-A077-F3B600E826A8.jpeg


D4055203-1BA9-4F5D-9B01-551DAEE88C59.jpeg


50340863-3441-48E1-B288-ECA5D7A40B20.jpeg


37A00693-DFD6-406F-BB58-9ABFA9820AA9.jpeg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst