Portakallı Tart Kek Tarifi'nin Malzemeleri
Kek için;
2 yumurta
8 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1, 5 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Portakal Sosu için:
2 su bardağı taze portakal suyu
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı su
2, 5 yemek kaşığı nişasta
Portakallı Tart Kek Tarifi'nin Yapılışı
Kek için;
Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Süt, sıvı yağ ve portakal kabuğu rendesini ekleyip çırpıyoruz. Ardından elenmiş un, kabartma tozu ve şekerli vanilini ekleyip harcımız çırpıyoruz. Tart kalıbımızı margarinle yağlayıp kek harcını döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra soğutup sosunu öyle döküyoruz.
Portakal Sosu için;
Bütün malzemeleri tencereye koyup kaynayana kadar iyice karıştırıyoruz. Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocağın altını kapatıp kabuk bağlamaması için arada karıştırıyoruz. Sosumuz ılıkken kekimizin üzerine bir kepçe yardımıyla dökebilirsiniz. İstediğiniz gibi üzerini süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun
