Portakallı Sünger Kek

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
579076487325.jpg


Portakallı Sünger Kek


3 adet yumurta+1 adet yumurtanın akı
1 su bardağı un
1 su bardağından 1 çorba kaşığı eksik tozşeker
Yarım çorba kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı portakal suyu
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

Sos için:
1 paket (80 gram) bitter çikolata
Yarım su bardağı krema
Yarım çorba kaşığı ince kıyılmış portakal kabuğu

YAPILIŞI:

Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Ayrı bir yerde un, tozşeker ve kabartma tozunu karıştırın. Yumurta sarısı, portakal suyu, sıvıyağ, vanilya ve portakal kabuğu ekleyip, karıştırın. Yumurta aklarını bir tutam tuzla, kar haline gelene dek çırpın. Daha sonra ****l bir kaşıkla yavaşça unlu karışıma ekleyin. Hamuru, yağlanmı ş ortası delikli kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Kalıbı ters çevirip, keki bu şekilde soğutun. Sos için çikolatayı benmari usulü eritin. Krema ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp, portakal kabuğu ekleyin. Sosu kekin üzerine gezdirin. Portakal kabuğu ile süsleyip servis yapın.

Alıntı

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst