incitanemtuana
Daimi Üye
Yerken, etimeklerdeki yoğun portakal tadı, portakal sevenler için gerçekten biçilmiş kaftan oldu.
Hemen Portakallı Etimekli Pasta Tarifime geçeyim..
Malzemeler:
- 12 adet tuzsuz etimek
[*]8 yemek kaşığı toz şeker
[*]1 paket hazır pasta kreması ya da toz krem şanti
[*]1 su bardağı soğuk süt
[*]1 su bardağı kaynar su
[*]1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
[*]Süslemek için portakal dilimleri
---Etimekleri dikdörtgen ya da kare borcama dizin.
---Portakallı şerbeti hazırlayın. Bunun için toz şekeri tencereye alıp, kısık ateşte karıştırarak yakın..Bu aşamada toz şekeri eriyecek, bal rengine dönecek..
---1 su bardağı kaynar suyu toz şekerin üzerine dökün ve altını kapatın..Hemen karıştırarak şekerin erimesini sağlayın..Hemen ardından 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyunu da ekleyerek bekletmeden etimeklerin üzerine gezdirin..Kenarda etimeklerin portakallı şerbeti çekmesini bekleyin.
---Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile hazırlayın..Ben bu tip pastalarda, kremanın biraz daha yoğun olması için, süt miktarını genelde az tutuyorum..2-3 dk düşük hızda sonrasında ise 7-8 dk.yüksek hızda mikserle çırparak hazırlayın.
---Portakallı şerbeti çeken ve iyice soğuyan etimeklerin üzerine, kremayı spatula yardımı ile sıvayın..
---Portakal dilimleri ile süsleyin. Buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra servis yapın..
ALINTI