Portakalli Etimekli Tatli-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
esy.jpg


Yerken, etimeklerdeki yoğun portakal tadı, portakal sevenler için gerçekten biçilmiş kaftan oldu.

Hemen Portakallı Etimekli Pasta Tarifime geçeyim..

Malzemeler:
  • 12 adet tuzsuz etimek
    [*]8 yemek kaşığı toz şeker
    [*]1 paket hazır pasta kreması ya da toz krem şanti
    [*]1 su bardağı soğuk süt
    [*]1 su bardağı kaynar su
    [*]1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
    [*]Süslemek için portakal dilimleri
Yapılışı:
---Etimekleri dikdörtgen ya da kare borcama dizin.
---Portakallı şerbeti hazırlayın. Bunun için toz şekeri tencereye alıp, kısık ateşte karıştırarak yakın..Bu aşamada toz şekeri eriyecek, bal rengine dönecek..
---1 su bardağı kaynar suyu toz şekerin üzerine dökün ve altını kapatın..Hemen karıştırarak şekerin erimesini sağlayın..Hemen ardından 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyunu da ekleyerek bekletmeden etimeklerin üzerine gezdirin..Kenarda etimeklerin portakallı şerbeti çekmesini bekleyin.
---Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile hazırlayın..Ben bu tip pastalarda, kremanın biraz daha yoğun olması için, süt miktarını genelde az tutuyorum..2-3 dk düşük hızda sonrasında ise 7-8 dk.yüksek hızda mikserle çırparak hazırlayın.
---Portakallı şerbeti çeken ve iyice soğuyan etimeklerin üzerine, kremayı spatula yardımı ile sıvayın..
---Portakal dilimleri ile süsleyin. Buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra servis yapın..

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst