Portakal suyu ve sağlıklı gebelik...

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
Portakal Suyu ile Sağlıklı Gebelik
Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED)'ne göre, hamile ya da hamile kalmayı planlayan kadınlar için portakal suyu tüketimi, doğum bozukluklarının önlenmesinde etkili.. Türkiye Spina Bifida Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Çocuk Cerrahı Uzm. Dr. H. Murat Mutuş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; hamilelik döneminde hücre bölünme hızının yüksek olması nedeniyle metabolizmada folik asit ihtiyacının arttığını, doğumsal anomalilerin başlıca sebeplerinden biri olan demir eksikliğinin, yeterli ve dengeli beslenme ile tamamlanabileceğini belirtti.

Portakal suyu cilt çatlaklarını da önlüyor
Hamile kadınlar günde 400-800 mikrogram folik asit almalıdır. Folik asit B9 vitamin olarak da bilinir. Bir bardak portakal suyu (200 cc.) ile gebelik döneminde günlük C vitamini ve folik asit ihtiyacı rahatlıkla karşılanabilir. Ayrıca, önemli bir antioksidan kaynağı olan portakal suyu, içeriğindeki bioflavin maddesi sayesinde damarları ve kılcal damarları güçlendirerek kalbin zarar görmesini engelleyerek gebelik döneminde çarpıntı hissini azaltıyor, aynı zamanda içeriğindeki yüksek oranda bulunan potasyum ile de tansiyonu dengeliyor. Potasyum cildin kurumasını önleyen özelliği ile de hamilelik sırasında kadınların büyük problemi olan deri çatlaklarının oluşmasını da en aza indiriyor.

Spina bifida nedir?
Spina Bifida ayrık veya açık omurga anlamına gelir. En sık görülen doğuştan olma hastalıklardan birisidir. Spina bifida başta myelomeningosel olmak üzere omuriliği etkileyen birçok şekilde görülebilir. Genel anlamda omurilik, sinirlerden meydana gelmiş kapalı bir tüptür. Bu sinirler kaslarınızdaki sinirlere beyninizden gelen emirleri ileterek kasların hareket etmesini sağlar. Aynı zamanda bu sinirler hissetmemizi de sağlar. Bebek, spina bifidalı doğmuşsa omurilik denen bu tüp kapanmamış demektir. Bu nedenle, omuriliği örten omurga ve deri de kapanmamış demektir. Bebek, sırtında bir açıklıkla doğmuştur ve sinirlerinden emirlerin geçmesinde bir güçlük vardır. Sinirlerle beyin arasında düzgün bir bağlantı olmadığı zaman da, değişik derecelerde felçler (hareket etme ve hissetme kaybı veya yetersizliği) ortaya çıkar.
Son yıllardaki çalışmalar gebelik öncesi dönemde alınan folik asit vitamini ile bu hastalığın önemli ölçüde önlenebileceğini göstermiştir. Günümüzde birçok gelişmiş ülkede tüm anne adayları daha gebe kalmadan önce folik asit almaya başlamaktadır. Çünkü anne gebe kaldığını öğrendikten sonra artık spina bifidayi önlemek için zaman geçmiş olmaktadır. Bu durumda bebeğin spina bifidalı olup olmadığını anlamak için hamileliğin 16-18. haftaları arasında bir kan testi (AFP) ve Ayrıntılı Ultrason incelemesi yapılması gerekmektedir.

alıntı
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Teşekkürler canım :hhhhhh:

Ben portakal suyunun gaz yaptığını sanıyordum :sok
 
G

guzelcem

Misafir
Oğlum tunahanda hamileliğimde 5 kilo portakal 5 kilo mandalina sıkardım içerdim MAŞAALLAH sağlıklı ve kuvvetli MAŞAALLAH manav ertan abi yenge hanım yaaa bu kadar ne yapıyorsunuz diye sormuşdu bende anlatmışdım beni tebrik etmişdi gripden korumuşdu, bugün pazartesi pazarından yine aldım sıkıp taze taze içiyorum önce sağlık emeğine sağlık canısı.
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Hamileyken bol bol mandalina ve portakal yerdim.

İşyerinde yer eve gidincede eşim suyunu sıkar içirirdi.Çok çok hoşuma giderek tüketmiştim.Faydası da varmış demekki.Ne mutlu bana :sila:

Teşekkürler paylaşım için
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst