incitanemtuana
Daimi Üye
10 adet kalın kabuklu portakal
2.5 kg. toz şeker
1.5 limonun suyu
1.Portakalların kabuklarını rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz.(kabukları atmadım tabi ben de herkes gibi poşetleyip,yaza kullanmak üzere derin dondurucuya kaldırdım.)
2.Geniş bir kaba su koyup,portakalları 1 gün boyunca suyunu 7-8 defa değiştirmek suretiyle suda bekletiyoruz.Böylelikle acısı çıkmış oluyor.
3.Ertesi gün portakalları ince halkalar şeklinde dilimleyerek tencereye alıyoruz.
4.Üzerine şekeri ilave ediyoruz.Bu şekilde de 5-6 saat bekletiyoruz.
5.Kaynatıp,köpüğünü alıyoruz.Limon suyunu ilave edip,biraz daha kaynatıyoruz.
6.Tencerede soğutup,kavanozlara paylaştırıyoruz.Afiyet olsun.
*Diğer reçeller gibi çok sulu olmuyor.Daha ziyade şekerleme gibi.Banu'nun da belirttiği gibi pasta ve kek süslemek için birebir.
ALINTI


2.5 kg. toz şeker
1.5 limonun suyu
1.Portakalların kabuklarını rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz.(kabukları atmadım tabi ben de herkes gibi poşetleyip,yaza kullanmak üzere derin dondurucuya kaldırdım.)
2.Geniş bir kaba su koyup,portakalları 1 gün boyunca suyunu 7-8 defa değiştirmek suretiyle suda bekletiyoruz.Böylelikle acısı çıkmış oluyor.
3.Ertesi gün portakalları ince halkalar şeklinde dilimleyerek tencereye alıyoruz.
4.Üzerine şekeri ilave ediyoruz.Bu şekilde de 5-6 saat bekletiyoruz.
5.Kaynatıp,köpüğünü alıyoruz.Limon suyunu ilave edip,biraz daha kaynatıyoruz.
6.Tencerede soğutup,kavanozlara paylaştırıyoruz.Afiyet olsun.
*Diğer reçeller gibi çok sulu olmuyor.Daha ziyade şekerleme gibi.Banu'nun da belirttiği gibi pasta ve kek süslemek için birebir.
ALINTI