Portakal Receli-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
10 adet kalın kabuklu portakal


2.5 kg. toz şeker


1.5 limonun suyu





1.Portakalların kabuklarını rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz.(kabukları atmadım tabi ben de herkes gibi poşetleyip,yaza kullanmak üzere derin dondurucuya kaldırdım.)


2.Geniş bir kaba su koyup,portakalları 1 gün boyunca suyunu 7-8 defa değiştirmek suretiyle suda bekletiyoruz.Böylelikle acısı çıkmış oluyor.


3.Ertesi gün portakalları ince halkalar şeklinde dilimleyerek tencereye alıyoruz.


4.Üzerine şekeri ilave ediyoruz.Bu şekilde de 5-6 saat bekletiyoruz.


5.Kaynatıp,köpüğünü alıyoruz.Limon suyunu ilave edip,biraz daha kaynatıyoruz.


6.Tencerede soğutup,kavanozlara paylaştırıyoruz.Afiyet olsun.





*Diğer reçeller gibi çok sulu olmuyor.Daha ziyade şekerleme gibi.Banu'nun da belirttiği gibi pasta ve kek süslemek için birebir.


ALINTI
09.02.2009+080.JPG
09.02.2009+074.JPG


09.02.2009+063.JPG
 

-sumeyye

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
5.598
Tepki
4.992
Puan
113
Yaş
45
Konum
İstanbul
emeğine sağlık incim çok güzel görünüyor bende yapacağım bu yılki reçelimi daha yapmadım buradan alırım artık tarifini bende portakallı yapıyorum ve çokta severek giyiyoruz paylaşım için teşekkürler
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Ben daha hic recel yapmadim
cok denemek istiyorum fakat cesaret edemiyorum tutturamam diye
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst