poiler nedir, spoiler rüzgarlık (spoyler rüzgarlık) modifiye nasıl yapılır?

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Spoiler nedir, spoiler rüzgarlık (spoyler rüzgarlık) modifiye nasıl yapılır?



Spoiler nedir, ne demek, spoiler rüzgarlık (spoyler rüzgarlık) modifiye nasıl yapılır? Spoiler rüzgarlık modifiyesinde dikkat edilmesi gereken hususlar..
Rüzgarlıklar yani spoilerlar genellikle bagaj kapısının üzerine monte edilirler. Ancak bazı araç sahipleri camlar için de rüzgarlık kullanırlar. Biz bu makalemizde bagaj kapağının üzerine yerleştirilen rüzgarlıklardan (spoiler) bahsedeceğiz.
Rüzgarlıklar otomobilin altında oluşan hava akımının aracın yol tutuşunu bozmaması için hayati önem taşırlar. Rüzgarlıklar ayrıca, otomobilin arka tekerleklerinin yola daha sağlam tutunmasını da sağlarlar.

Rally ve F1 gibi büyük araba yarışı organizasyonlarını izlediyseniz bu yarışlara katılan hemen her otomobilin arkasında büyük boylarda rüzgarlıklar görmüşsünüzdür. Bu yarışlarda otomobillerin hızları yüksek olduğundan yarışan arabalardaki rüzgarlıklar büyük önem taşımaktadırlar.

Bununla birlikte piyasada satılan her rüzgarlık (spoiler) aracın yol tutuşuna katkıda bulunmaz. Hatta bazı kötü tasarlanmış rüzgarlıklar aracınızın yüksek hızlarda savrulmasına, sarsılmasına ve yol tutuşunun azalmasına sebep olarak ciddi tehlikelere yol açabilir. Bu nedenle üretilen rüzgarlıkların uzmanlar tarafından testlere tabi tutulması gerekir.

Yukarıda saydığımız bazı sebeplerden dolayı rüzgarlık modifiyesi yaptırmak isteyen siz değerli ziyaretçilerimize, rüzgarlığı aracınızın yetkili servisinden orjinal olarak almanızı tavsiye ediyoruz.

Alıntıdır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst