Pismaniyeli Kedi Pasta-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
1230860827kedipasta_c.jpg

Malzemeler
2 Adet Hazır Pastaban
2 Adet Muz
500 ml Süt
1 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
1 Kahve Fincanından 1 Yemek Kaşığı Eksik Un
1 Kahve Fincanı Şeker
100 gr Tereyağ
2 Adet Yumurta Sarısı
1 Paket Vanilya
1 Poşet Krem Şanti
1 Su Bardağı Süt
Kekleri Islatmak İçin:
Süt
Üzerini Kaplamak İçin:
Pişmaniye
Gözleri İçin:
Kakaolu Draje

Yapılışı
500 ml süt ile1 kahve fincan un+nişasta muhallebi gibi pişirilir.Kaynayınca içine 1 kahve fincanı şeker,vanilya ilave edilip bir taşım daha kaynatılır.Krema daha sıcakken içine 2 adet yumurtanın sarısı ilave edilip,mikser yardımıyla çırpılırak soğumaya bırakılır.Ilınınca içine tereyağ konur ve kremanın içinde eriyinceye dek çırpılır.İyice soğuması için dolaba konur.

Kekin biri ile gövde yapılır.Diğeri de resimdeki gibi kesilir,yerleştirilir.Üst katları başka yere alınır.Alt katlar süt ile ıslatılır.Pişirip soğuttuğumuz krema ara kata sürülür.Kremanın üzerine dilimlenmiş muzlar sıralanır.Muzların üzerine de biraz krema sürülür.İkinci kat kekler yine süt ile ıslatılarak birinci katların üzerine yerleştirilir.Tüm pasta krem şanti ile kaplanır.Krem şantiden bir miktar ayrılır.Gıda boyası ile pembe renk yapılan krem şanti ile gözler,kulak ve burun oluşturulur.Servis zamanına kadar buzdolabında bekletilir.Servise mümkün olan en yakın sürede pastanın her yanı pişmaniye ile kaplanır.Pişmaniyenin sert iplik gibi olan kısımları ile bıyık yapılır.Gözlere kakaolu draje konup süsleme tamamlanır.Ben gözlerin birini mavi birini yeşil yaptım.Malum ülkemizin Van kedisi ünlüdür yaaaaaa.

ALINTI

OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
bir türlü pismaniye alip deniyemedim
kizima süpriz yapmak istiyorum cünkü
:panter::panter::panter:

kedijik

Daimi Üye
Tepki
11.924
Kız dıkıs dıker gıbı kalıp cıkarılması gerek ohoo cok uzun ıs o kadar ugrasıp yapıcan sonra ıkı dakıkada yenecek bıtecek yok oyleee

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
kedıjık dedıgı gıbı emek ıstıyo ama gorsellık superr yaa pısmanıyeler kedı tuyu gıbı
cocuklara dogum gununde super olur

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar