Pirinçli karamel

T

tugceyildiz

Misafir
Malzemeler
1 su bardağı Calrose Pirinç
1 su bardağı süt
1 paket vanilyalı puding
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı kakao
100 gr. çilek
1 adet elma
1 çay bardağı su


Tarif
Önce pirinci bir tencerede diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın ve suyunu süzün. Ayrı bir tencerede sütü biraz kaynatın. İçine vanilyalı puding ve şekerini ekleyin. Pirinci de ekleyip koyulaşana kadar karıştırın. Koyulaşınca bunu kaselere boşaltıp buzdolabında soğumaya bırakın. Bir kasenin içinde su ve kakaoyu karıştırın. Soğumuş olan karamelinizi servis tabağına alt üst ederek alıp. Üzerine hazırlanmış olan kakaolu karışımdan dökün. Üzerini elma ve çilek dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
tuğçecim resim de ekleyebilir misin?görseli de olursa daha iyi bir konu olur canım:elif:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst