Pirincli Havuc Mezesi

Katılım
20 Temmuz 2008
Mesajlar
76
Tepki
64
Puan
18
Yaş
54
Konum
İSTANBUL
çok güzel ve lezzetli bir mezelik aynı zamanda çok kolay 10 dakika içinde hazırlayabileceğimiz bir tarif


4-5 tane havuç
yarım demet dereotu
2 çorba kaşığı dolusu prinç
1 kuru soğan
1tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı kadar zeytin yağ


YAPILIŞI
soğanı halka halka doğrayıp tencereye koyun
zeytin yağ ,halka doğranmış havuç (çok ince olmasın)dereotu (kalın saplarını alın ince saplarıyla doğramadan koy)
üstüne princi ve tuzunu ekleyip
1 bardak suyla kısık ateşte pişecek
borcama aldıktan sonra ince ince kıyılmış dereotuyla süsleyin
(malzemelerin hepsi çiğden konulacak)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst