Pilav yapmanın incelikleri

nar-ı beyza

Daimi Üye
Katılım
15 Ekim 2012
Mesajlar
1.174
Tepki
1.230
Puan
113
Konum
ŞANLIURFA

Pilav yapmanın incelikleri
Tane tane pilav yapmak istiyorsanız sizin için hazırladığımız önerilere mutlaka kulak verin!

pilav-yapmanin-incelikleri-2720084.Jpeg


Seçtiğiniz pirincin kalitesinin yaptığınız pilavda elbette bir etkisi vardır. Ancak en pahalı pirinci de alsanız püf noktalarına dikkat etmediğiniz takdirde pilavınız lapa olmaktan kurtulamayacaktır.

Pilav yaparken normalde 1 bardak pirince 2 bardak su ilave edilir. Ancak pirinçleri 1 saat önceden tuzlu su içinde bekletirseniz ölçü 1-1 olarak değişir.

Pilavın lapa olmasına sebep olan bol miktardaki nişastadır. Bu nedenle bol soğuk suyla yıkamak gerekir.

Pilavın şehriyelerini kavururken sıvıyağ, pirinçleri ekledikten sonra ise tereyağı kullanmak lezzetli pilavın püf noktasıdır.

Pilav yaparken kaynamış su kullanmak gerekir. Suyu bitince altı kapatılan pilav demlenmeye bırakılmalıdır. Buharını emmesi için kapakla tencerenin arasına bir kağıt veya kağıt havlu koyulmalıdır.

Milliyet
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst