Uydurmasyon bir tarifle karşınızdayım :cikolata: bu öğlen kendime böyle bir tabak hazırladım değişik olunca paylaşmak istedim umarım beğenirsiniz
Pilav Pastası
1- Standart pilav yapıyoruz (ben 1 kişilik yaptığım için ölçü vermiyorum ) sadece pilavın suyunu önceden 1 küçük yada yarım kerevizle beraber iyice kaynatıyoruz yani kerevizli su elde ediyoruz pilavı bu suyla pişiriyoruz.(haşlanan kerevizleri yazık etmedim küp doğrayıp kalan havuç ve yoğurtla karıştırdım o da meze oldu)
2- Bir kasenin yarısına kadar pilav dolduruyoruz sonra arasına rende havuç ve ben nedense roka koydum aslında garnitür olsa yoğurtla karıştırıp daha iyi olurdu ama olsun havuçların üzerinede pilav koyuyoruz bastırıp servis tabağına ters çeviriyoruz.
3- Her tarafına şanti gibi yoğurt sürüp havuç rendesi (havucu z.yağla karıştırdım) kıyılmış roka ve dereotu-maydanoz kurusu ile kenarlarını süslüyoruz.