Piercing Uygulama

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
&UYGULAMA&
Piercing yapılacak mekan temiz ve hijyenik olmalı, ayrıca çok iyi aydınlatılmalıdır. Piercing yapacak kişinin "autoclave" denen ve ısı sterilizasyonu yapan bir makinesi bulunmalı ve her yeni uygulama için aletler sterilize edilmelidir. Uygulamanın hemen öncesinde piercingi yapacak kişinin ellerini iyice yıkaması ve eldiven takması çok önemlidir. Piercinge ara verilir veya steril olmayan bir şeye dokunulursa eldivenler mutlaka değiştirilmelidir.
Bir iğneyle piercing yapılacak bölge delindikten sonra aksesuar delikten geçirilir. Bu uygulama sırasında az miktarda kan akabilir. Doğru şekilde sterilize edilemeyebileceği ve piercing yapılacak bölgedeki dokuyu zedeleyebileceği için piercing tabancası kullanılmaması önerilir. Uygulanacak takı, piercing yapılacak bölgeye göre farklılık gösterir. Örneğin, dil piercingi yapılırken kısa bir takı kullanmak dil şiştiği zaman sorun oluşturur. Bu nedenle kullanılacak takı piercing yapılacak bölgeye uygun seçilmelidir. İltihaplanma veya alerjik reaksiyonlardan kaçınmak için cerrahi çelik, 14 karat altın, niyobyum veya titanyum gibi ****llerden yapılmış takılar tercih edilmelidir.

Çıkabilecek problemler

Çıkabilecek problemler piercing yapılan bölgeyle ilgilidir. Örneğin, kulak kıkırdağına yapılan piercing, kulak memesine oranla çok daha uzun sürede iyileşir. Bunun nedeni kıkırdaktaki farklı dokular ve uyku sırasında bölgeye yapılan baskıdır. Dil piercinglerinde dil çok fazla şişebilir ancak bu bölgedeki bol kan dolaşımı nedeniyle çok da hızlı iyileşir. İlerdeki hayatında emzirmek isteyen bir kadın için göğüs ucu piercingi risklidir; çünkü piercing sırasında bazı süt kanallarında iltihaplanma olabilir. Göbek deliğine yapılan piercinglerin iltihaplanma olasılığı dar giysilerin bölgenin hava almasına engel olması nedeniyle yüksektir. Seçilen takı piercing yapılacak bölge için doğru değilse yara zor kapanabilir. Takı fazla ince veya fazla kalınsa vücut bir kıymıktan kurtulmak ister gibi takıdan kurtulmak için direnecektir. Takının çapının küçük olması durumunda da kan dolaşımına mani olacağı için yaranın şişmesine ve ağrıya sebep olacaktır.
İyileşme süreleri

Kulak kıkırdağı
4 ay - 1 yıl
Kaş 6 - 8 hafta
Burun yanları 2 - 4 ay
Burun önü 6 - 8 ay
Burun köprüsü 8 - 10 hafta
Dil 4 hafta
Dudak 2 - 3 ay
Göğüs ucu 3 - 6 ay
Göbek deliği 4 ay - 1 yıl

aLıntı..
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
sagol bitterim ben kulak kikirdagimi derldirdim simdi iyi sükür
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst