Peynirli Sarma Cörek-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Malzemeler:

- 2,5 su bardağı kepekli + beyaz un karışımı
- 1/2 su bardağı süt
- 1/4 su bardağı su
- 100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Bir fiske tuz

İç malzeme:
- 200 g az yağlı beyaz peynir
- 100 g tulum (veya kaşar) peyniri
- 1 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz
- 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
- 1 tatlı kaşığı biberiye
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)

Yapılışı:

1. Unu bir kaba eleyip içine süt, su, tereyağı, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Yoğurarak elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini bir havluyla örtüp 15 dk dinlendirin.

2. Bu arada iç malzemeyi hazırlayın: Peynirleri rendeleyin. Maydonoz, dereotu, biberiye, kekik ve tereyağını ilave edin, hepsini harmanlayın.

3. Dinlenmiş hamuru merdane ile yarım parmak kalınlığında açarak dikdörtgen bir hamur elde edin. Peynirli harcı hamurun üzerine serin, eşit olarak yayılmasını sağlayın. Hamuru bir ucundan başlayarak sıkıca rulo yapın, strece sararak buzlukta 30 dk dinlendirin.
4. Ruloyu bir parmak kalınlığında dilimleyerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri güzelce kızarana dek pişirin. Sıcakken servis yapın.

sarma%3F%3F%3F%3Frek1.jpg

Not: Tarifte çöreklerin üzerine tereyağı sürülerek servis yapılması öneriliyordu, ama ben o kadar abartmayayım dedim:)

ALINTI

sarma%3F%3F%3F%3Frek2.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst