Bu tarif hem poğaçaya benziyor hem de tuzlu kurabiyeye yapım şekli ise profiterol gibi ama tuzlu ve peynirli ...yumuşaşacık ve puf puf bir lezzet...
MALZEMELER:
125 gr tereyağ veya margarin
1 su bardağı su,
1 su bardağı un,
4 yumurta,
1/2 su bardağı ezilmiş beyaz peynir,
1 avuç ince kıyılmış maydanoz,dereotu
1/2 çay kaşığı tuz.
Hazırlanışı:
Su, tereyağ ve tuzu bir tencereye koyup ocağa alın,
Yağ eridikten sonra içine unu ekleyip hızlıca karıştırın,
Sürekli karıştırarak orta ateşte 5 dk. pişirin,
Ateşten alıp soğumasını bekleyin,
Soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırıp mikserle karıştırın,
En son peynir ,dereotu ve maydanozu ekleyip iyice karışana kadar çırpın,
Hamuru 2 kaşık yardımıyla ufak toplar şeklinde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin,
Önceden ısıtılmış 210 derecelik fırında 10 dk. pişirin,
Isıyı 180 derecede düşürüp 20 dk. daha pişirin.afiyet olsun
MALZEMELER:
125 gr tereyağ veya margarin
1 su bardağı su,
1 su bardağı un,
4 yumurta,
1/2 su bardağı ezilmiş beyaz peynir,
1 avuç ince kıyılmış maydanoz,dereotu
1/2 çay kaşığı tuz.
Hazırlanışı:
Su, tereyağ ve tuzu bir tencereye koyup ocağa alın,
Yağ eridikten sonra içine unu ekleyip hızlıca karıştırın,
Sürekli karıştırarak orta ateşte 5 dk. pişirin,
Ateşten alıp soğumasını bekleyin,
Soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırıp mikserle karıştırın,
En son peynir ,dereotu ve maydanozu ekleyip iyice karışana kadar çırpın,
Hamuru 2 kaşık yardımıyla ufak toplar şeklinde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin,
Önceden ısıtılmış 210 derecelik fırında 10 dk. pişirin,
Isıyı 180 derecede düşürüp 20 dk. daha pişirin.afiyet olsun