incitanemtuana
Daimi Üye
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/603644_587517481273104_870893063_n.jpg
PEYNIRLI ISPANAK BÖREGIM
MALZEMELER:
5adet yufka
5oogr. ispanak
2adet kuru sogan
siviyag
tuz,karabiber,pulbiber
1kalip beyaz peynir
üzerine:
1adet yumurta
susam cörek otu
HAZIRLANISI;
soganlar küp küp dogranir
ispanakla birikte tavada siviyagla sotelenir
en son baharatlarla tatlandirilip sogumaya brakilir
beyaz peynir rendelenip birbirine karistirilir
firin isinmasi icin acilir
1adet yufka bütün sekilde ayrilir
geri kalanlari ise büyük boy yuvarlak tepsiyi ters cevirip üzerine koyup bicakla kesilir
tepsi yaglanir
tüm kalan yufka kenarlari tasicak sekilde tepsiye konur
kesilen bir parca yuvarlak yufkada ortasina dösenir
firca yardimiyla cok az siviyag sürülür
arta kalan kenarlar gelisi güzel 2kat olucak sekilde tepsiye yayilir,yine fircayla siviyag sürüp
ic harci güzelce yayilir
ve kalan yufkalarla ayni islem yapilir
en son tasan yufka kenarlari kapak gibi ortaya dogru kapatilir
üzerine firca yardimiyla yumurta sürüp susam ve cörek otu serpilir
güzelce kizarana kadar pisirilir
afiyet olsun
PEYNIRLI ISPANAK BÖREGIM
MALZEMELER:
5adet yufka
5oogr. ispanak
2adet kuru sogan
siviyag
tuz,karabiber,pulbiber
1kalip beyaz peynir
üzerine:
1adet yumurta
susam cörek otu
HAZIRLANISI;
soganlar küp küp dogranir
ispanakla birikte tavada siviyagla sotelenir
en son baharatlarla tatlandirilip sogumaya brakilir
beyaz peynir rendelenip birbirine karistirilir
firin isinmasi icin acilir
1adet yufka bütün sekilde ayrilir
geri kalanlari ise büyük boy yuvarlak tepsiyi ters cevirip üzerine koyup bicakla kesilir
tepsi yaglanir
tüm kalan yufka kenarlari tasicak sekilde tepsiye konur
kesilen bir parca yuvarlak yufkada ortasina dösenir
firca yardimiyla cok az siviyag sürülür
arta kalan kenarlar gelisi güzel 2kat olucak sekilde tepsiye yayilir,yine fircayla siviyag sürüp
ic harci güzelce yayilir
ve kalan yufkalarla ayni islem yapilir
en son tasan yufka kenarlari kapak gibi ortaya dogru kapatilir
üzerine firca yardimiyla yumurta sürüp susam ve cörek otu serpilir
güzelce kizarana kadar pisirilir
afiyet olsun