Peynirli, Cevizli ve Fesleğenli Atıştırmalık

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
557135255715.jpg


Peynirli, Cevizli ve Fesleğenli Atıştırmalık

Hamuru için:
Bir buçuk su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
3 adet yumurta
1 tutam tuz

İçi için:
150 gram beyaz peynir
4 diş sarmısak
7-8 yaprak fesleğen
8 adet ceviz
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

Hamur için süt ve tereyağını bir tencereye koyup, bir taşım kaynatın. Üzerine unu ekleyip, çırpma teli ile hızlıca karıştırın ve 2 dakika daha pişirip, ocaktan alın. Biraz soğuduktan sonra teker teker yumurtaları ekleyip, çırpın. Hamur yumurtalarla özleşince sıkma torbasına doldurup, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine şekil vererek sıkın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Bu arada içi için beyaz peynir, sarmısak, fesleğen, ceviz, zeytinyağı, yoğurt, tuz ve karabiberi robottan geçirin. Soğuyan hamurun üzerine bu karışımdan 1 tatlı kaşığı koyup, ikinciyi üzerine kapatın. Hamurlar ve iç harç bitene kadar işleme devam edin.

Takvim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst