Perde ve Yatak Örtüsü Takımlarıyla Dekorasyon

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Yatak odalarında yatak örtüsü ve perde eşleştirmek konusunda sanırım biraz ön yargılıydım. Bu takımların yatak odasını mutlaka ‘yıllanmış’ havasına bürüyeceğini düşünürdüm. Oysa rastladığım kimi örneklerde oldukça farklı ve modern takımların yatak odasına şık ve özel bir hava kattığını gördüm. Burada çeşitli perde ve yatak örtüsü takımlarıyla dekorasyonu tamamlanmış farklı yatak odası örnekleri görebilirsiniz.

yatak-odasi-dekorasyonu.jpg

Bu misafir odasında çok güzel bir kumaş tercih edilmiş. Rengiyle ve kenar şeritleriyle modern, zarif ve enerjik. Elbette bütün bu özellikler odaya da yansıyor.
yatak-odasi-tekstil-takimi.jpg

Perde ve yatak örtüsü uyumundan söz ediyoruz ama aynı kumaştan dikilmiş dekoratif yastık kılıflarını da unutmayalım. Aslında çok desenli bir perdeyi yatak örtüsü yerine yastıklarla takım olarak kullanmak da tercih edilebilir. Bu durum odada ne kadar desen isteyip istemediğinize bağlı olarak değişir.
yatak-odasi-ayni-kumas.jpg

Yukarıdaki oad bana daha çok bir otel odasını anımsattı, sanırım bunda halıların ve koltukların katkısı büyük ama bir örnek yatak örtüsü, sandalye döşemesi ve tamamen aynı renklerde fakat desenin daha farklı kullanıldığı perde ilham verebilir.
yataga-uyumlu-perde.jpg

Burada aynı kumaş söz konusu değil belki ama evlerde az rastladığımız, göz alıcı bir rengin hem yatak örtüsü hem de perde olarak kullanılması farklı bir uygulama olmuş. Aynı tonda olmaları sayesinde farklı kumaştan üretilmiş olmalarına rağmen, takım hissini veriyor.
takim-yatak-odasi-perde-kumasi.jpg

Burada gördüğünüz gibi desen aynı ama perde ve yatak örtüsünde renkler değiş tokuş edilmiş. Modern ve göz alıcı bir görüntü ortaya çıktığını düşünüyorum. Hala bir takım söz konusu ve ne uyum ne de takım esprisi bozulmadan farklı bir bakış açısı getirilmiş.
perde-yatak-ortusu-takim.jpg

Bana kalırsa aynı kumaş, aynı desen kullanılmasa bile, eğer renklerde birebir aynı tonlar kullanılıyorsa bu da yatak odasında son derece güzel uygulamalara imkan veriyor.
perde-yatak-ortusu-uyumu.jpg

Yukarıdaki örneklerden birinde sözünü ettiğim yastık ve perde uyumuna güzel bir örnek. Aynı desen kumaşın farklı rengi ile de puf, sandalye döşemesi ve yine yastık kılıfı yapılmış. Odaya masalsı bir hava verilmiş.
fransiz-tarzi-yatak-odasi.jpg

Fransız tarzı bu yatak odası, diğerleri içerisinde en klasik olanlardan. Ama zarafeti ve şıklığı da bir o kadar en çok öne çıkan örneklerden biri. Yatak başı ve ucunda perde kumaşının aynısı kullanılmış. Odada gördüğümüz başka hiçbir ayrıntı yok belki ama bu takım deseniyle de, uygulanışıyla da bu odayı beğenmeye yetiyor da artıyor.
perde-yatak-uyumu.jpg

İşte İngiliz tarzı, doğa temalı bir kumaşın korkusuzca hem yatak örtüsünde hem de perde de nasıl kullanılabildiğine şahit oluyoruz. Sıcak ve samimi bir hava yaratıldığı kesin. Kimileri bu kadar deseni kaldıramaz ama bana kalırsa yatak odasında bu tip eşleştirmeler hiç de sırıtmıyor. Yine de yukarıda da gördüğünüz gibi bu takım esprisini ister bu şekilde klasik desenli kumaşlarla ister daha modern desen ve renklerle yatak odanıza taşıyabilirsiniz. Önemli olan tarzınızı yansıtabilmeniz ve odaya kendi kişiliğinizi katabilmeniz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst