Perde pilavi-resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Malzemeler
Pilav için;
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 parça tavuk göğüs ya da kırmızı et
  • 1 su bardağı badem
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Karabiber
  • Tuz
Hamuru için;
  • 2 yumurta
    [*]2 su bardağı un
    [*]1 çorba kaşığı yoğurt
    [*]1 çorba kaşığı margarin
Hazırlanışı
1. Pirinci ılık suda yarım saat bekletin, iyice yıkayın. Bademleri kaynar suda 5-10 dakika bekletin. Ilınınca kabuklarını soyun. Eti dört bardak suda pişirin. Suyunu pilav için ayırın. Haşlanmış eti de ufak ufak didikleyin.
2. Yumurta, un yoğurt ve margarini karıştırarak hamur kıvamına getirin. İki parçaya ayırın. Perde pilavını hazırlayacağınız cam kabı margarin ile yağlayın. Bademlerin on-onbeş tanesini dizin. Dizdiğiniz şekilin pilavın üstüne gelecek olan şekildir. Buzdolabında cam kabı on dakika bekletin. Böylece margarin biraz donacak ve bademler de yapışıp, kaymayacak hale gelecektir. Hamurun bir yarısını merdane ile açıp bademlerin üzerine koyun. Buzdolabında dinlenmeye bırakın.
3. Pilav tenceresinde 3 su bardağı et suyunu kaynatın. Pirinci, kuru üzümü, yeni baharı, tarçını, tuzu ve karabiberi (isterseniz kalan bademleri) tencereye koyup, pilavı pişirin. Pişince eti ekleyin.
4. Pilav biraz ılınınca hamurlu cam kaba pilavı dökün. Pilavın üzerine bir kaç parça margarin koyun. 2 çorba kaşığı da et suyu ya da normal su serpiştirin. Üzerine de geri kalan hamuru kapatın. Kenarlarını iyice yapıştırın, açık kısım kalmasın.
5. 180C fırında yaklaşık bir saat hamur kızarana kadar pişirin. Kalıptan servis tabağına ters çevirerek çıkartın. Dilimleyerek servis yapın.

Not1: Ben kuş üzümü yerine normal kuru üzüm kullanıyorum, daha lezzetli oluyor.
Not2: İsterseniz dolmalık fıstık da ekleyebilirsiniz pilava.
Afiyet Olsun.


alinti
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst