Pekmezli Un Helvasi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
Malzemeler:

- 100 gr tereyağı
- 1/2 çay bardağı fındık yağı
- 150 gr un
- 1 su bardağı pekmez (ben keçiboynuzu pekmezi kullandım)
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker

Üzeri için;
- Ceviz, antep fıstığı, hindistan cevizi

Yapılışı:

1. Öncelikle pekmezi ve suyu bir kapta karıştırın.

2. Tereyağını ve fındık yağını genişçe bir çelik tavaya alın, tereyağı eriyene dek ocakta ısıtın.

3. Yağ eridikten sonra tavaya unu ekleyin, tahta kaşıkla, kısık ateşte unun rengi altın rengini alana dek karıştırarak kavurun.

4. Pekmezli suyu tavaya dökün. Suyu çekildikten sonra (hemen çekiliyor) ocağın altını kapatın. Daha sonra toz şekeri ekleyin ve karıştırın. Şeker tatlının sıcaklığıyla hemen eriyecek..

5. Tatlının ilk sıcaklığı geçince hemen kaşıkla parçalar alın, cevize, hindistan cevizine ya da antep fıstığına batırın. En makbulü ılıkken servis yapmak...

unhelvas%C4%B11.jpg

ALINTI

unhelvas%C4%B12.jpg
 

melek25

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.436
Tepki
1.542
Puan
113
Konum
İZMİR
en sevdiğim tatlılardandır ,canım istesin hemen kalkar yaparım

hiç pekmezli yememiştim ama denemek lazım

:hhhhhh: :hhhhhh: :hhhhhh:
 

berceste

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
2.714
Tepki
1.830
Puan
113
Yaş
50
Konum
istanbul
un helvasını çok severım ama pekmezlısını ne yedım nede yaptım denemekte fayda var emeğine sağlık:hhhhhh::hhhhhh:
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.487
Puan
113
Yaş
42
Konum
..
k hoş gözüküyor, teşekkürler canım :hhhhhh:
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Benim annem de yapar ama ben yiyemem agir geliyor bana zaten pekmezide yemem:dertli:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst