incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
- 100 gr tereyağı
- 1/2 çay bardağı fındık yağı
- 150 gr un
- 1 su bardağı pekmez (ben keçiboynuzu pekmezi kullandım)
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
- Ceviz, antep fıstığı, hindistan cevizi
Yapılışı:
1. Öncelikle pekmezi ve suyu bir kapta karıştırın.
2. Tereyağını ve fındık yağını genişçe bir çelik tavaya alın, tereyağı eriyene dek ocakta ısıtın.
3. Yağ eridikten sonra tavaya unu ekleyin, tahta kaşıkla, kısık ateşte unun rengi altın rengini alana dek karıştırarak kavurun.
4. Pekmezli suyu tavaya dökün. Suyu çekildikten sonra (hemen çekiliyor) ocağın altını kapatın. Daha sonra toz şekeri ekleyin ve karıştırın. Şeker tatlının sıcaklığıyla hemen eriyecek..
5. Tatlının ilk sıcaklığı geçince hemen kaşıkla parçalar alın, cevize, hindistan cevizine ya da antep fıstığına batırın. En makbulü ılıkken servis yapmak...

ALINTI

- 100 gr tereyağı
- 1/2 çay bardağı fındık yağı
- 150 gr un
- 1 su bardağı pekmez (ben keçiboynuzu pekmezi kullandım)
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
- Ceviz, antep fıstığı, hindistan cevizi
Yapılışı:
1. Öncelikle pekmezi ve suyu bir kapta karıştırın.
2. Tereyağını ve fındık yağını genişçe bir çelik tavaya alın, tereyağı eriyene dek ocakta ısıtın.
3. Yağ eridikten sonra tavaya unu ekleyin, tahta kaşıkla, kısık ateşte unun rengi altın rengini alana dek karıştırarak kavurun.
4. Pekmezli suyu tavaya dökün. Suyu çekildikten sonra (hemen çekiliyor) ocağın altını kapatın. Daha sonra toz şekeri ekleyin ve karıştırın. Şeker tatlının sıcaklığıyla hemen eriyecek..
5. Tatlının ilk sıcaklığı geçince hemen kaşıkla parçalar alın, cevize, hindistan cevizine ya da antep fıstığına batırın. En makbulü ılıkken servis yapmak...

ALINTI
